Tips van de week

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Ook komend weekend zijn er weer genoeg dingen te doen in de regio. Om het makkelijk te maken hebben dit allemaal in een duidelijk overzicht gezet.

BIRDFEST

BIRDfest is terug! Na twee succesvolle edities vindt van donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober in BIRD alweer de derde editie van muziekfestival BIRDfest plaats. BIRDfest houdt niet van hokjesgeest, en programmeert verschillende muziekstijlen naast elkaar. Van de boombap-hiphop van De La Soul-producer DJ Maseo tot het soulvolle jazzgeluid van drummer Chris ‘Daddy' Dave. Van het koperwerk van Hypnotic Brass Ensemble tot de afro funk van Jimi Tenor & KabuKabu en de soul van Peven EverettBIRDfest programmeert het allemaal..

Deze 
editie is dan ook weer een kleurrijk driedaags muziekpalet geworden waar de muziekliefhebber naar hartenlust kan ontdekken, genieten en dansen tot in de kleine uurtjes. Een intiem muziekfestival waar de avond naadloos overgaat in de nacht en waar traditie moeiteloos wordt afgewisseld met actualiteit.

Donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober BIRD, entree 45 euro (passe-partout)

Linda Kreuzen

Bekend van het tv-programma 'De Beste singer-songwriter van Nederland': Met haar karakteristieke stem, diep onder de huid kruipende teksten en aangrijpende melodieën evenaart zij de status van de ultieme singer-songwriter'. Deze keer met band!

Vrijdag 26 oktober de Unie Rotterdam, toegang gratis.

Dope Body + Staer + Droppings

Dope Body is een moeilijk classificeerbaar Live beest uit de ondergrond van Baltimore. Zij definiëren hun rock en punk op een zeer eigen manier. Hun debuut 'Nupping' en het zopas verschenen 'Natural History' (Drag City) overtuigen, maar de aandacht gaat vooral naar de nu al legendarische Live shows die terug grijpen naar de bandeloze intensiteit van Jesus Lizard, Lightning Bolt, Black Flag en Fugazi.

Zaterdag 27 oktober WORM, entree 7 euro

Andy Burrows

Bekendheid verwierf hij met name als drummer van Razorlight, wiens grootste hit America door hem werd geschreven. Nadat hij de band in 2009 verliet vestigde de jongeman zich in New York om plaats te nemen achter het drumstel van We Are Scientists. Daarnaast werkte hij samen met Mark Ronson en bracht hij vorig jaar een prachtig kerstalbum uit met Editors-frontman Tom Smith. Tussen alle bedrijven door vond de getalenteerde Engelsman ook tijd voor een heuse solocarrière. Deze maand nog verschijnt het album Company, zijn eerste release onder eigen naam, waarmee Burrows zich definitief lijkt te vestigen als songwriter. In Rotown treedt hij op met volledige band.

Zaterdag 27 oktober Rotown, entree 11 euro

Hope and Anchor

Vrijdag 26 oktober staan Face Tomorrow, Silver Lining en Mary Syll op het programma. De heren van Face Tomorrow zullen deze avond een akoestische set spelen. Dit zal de laatste keer zijn dat je ze live aan het werk kan zien in de Popcentrale, aangezien ze eind november ophouden te bestaan.

Silver Lining is een vijfkoppige band uit de regio Rotterdam. De leden van de band hebben hun sporen (internationaal) ruim verdiend met bands zoals 50 Percent OFF, Death Letters en Maybee. Deze combinatie zorgt voor een frisse en energieke sound en kenmerkt zich een mix van poppunk met een flinke dosis hardrock. Energieke en krachtige stukken worden afgewisseld door melodische gitaarlijnen en pakkende vocals en dit heeft er mede voor gezorgd dat de band ondanks zijn korte bestaan nu al de 'Grote Prijs van Ridderkerk' in de wacht heeft weten te slepen.

De finaliste van verkiezingen van Miss Poland In Holland (Sylwia Witt) en de ex-drummer van de Nederlandse deathmetal formatie Sinister (Edwin van den Eeden) kwamen tot de conclusie dat de twee bovengenoemde wereldjes best samen kunnen gaan. Met de aanvulling van Sylvester Huffnagel (gitaar) en Ruben Burger (bas) is de band compleet.

Mary Syll's catchy songs worden vanuit een emotioneel, vrouwelijk perspectief geschreven met een laagje sarcasme. Denk aan een mix tussen Hollywood, Los Angeles en Oost-Europese Gypsy-roots.

Vrijdag 26 oktober Popcentrale Dordrecht, entree 5 euro