Tips van de week (41)

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Zin om een avondje te genieten van muziek, maar geen idee waar.
We hebben een lijstje gemaakt met onze tips voor de komende week.

Hollandse Kost

Zaterdag 13 oktober zal de tweede editie van het Hollandse Kost Festival plaatsvinden. De tweede editie zal voor het eerst plaatsvinden in de Doelen.

De insteek van het festival is om Nederlandstalige acts te boeken die weinig tot niet op de radio te horen of in de hitlijsten ter te vinden zijn. Deze editie staan o.a. Roosbeef, The Kik, Het Zesde Metaal en Zesde Metaal op het affiche.

Kijk hier voor meer info of bestel direct een kaartje.

 

Polar Twins albumrelease

Twee groepen waarvan de wortels teruggaan tot de vroege jaren tachtig: het Nijmeegse trio The Use of Ashes kwam voort uit Mekanik Kommando terwijl het Rotterdams/Amsterdamse Polar Twins wordt voorgestaan door de twee zangers Dirk Polak (Mecano) en Mark Ritsema (Spasmodique, Minny Pops). Beide bands presenteren een nieuw album, uitgebracht door het Rotterdamse label Tonefloat. Cd naar keuze inbegrepen bij ticket.

donderdag 11 oktober de Unie Rotterdam, 10 euro (incl cd naar keuze)/Kaartverkoop aan de deur

Rotown College

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp.

dinsdag 16 oktober Rotown, toegang gratis

 

Rijnmond Rockt

De titel zegt al genoeg. Rijnmond Rockt! Tijdens deze editie treden de volgende bands op:

22.20-23.00 Gewoon Fucking Raggen (Rotterdam hardcore / punk)
21.20-22.00 Rott'N Damned (Rotterdam hardcore / metalcore)
20.20-21.00 Faith Ends Here (Rotterdam hardcore / metalcore)
19.30-20.00 Clear X Path (Rotterdam straight edge hardcore)

vrijdag 12 oktober Baroeg Rotterdam, Entree 4/6 euro

Becca Stevens Band

Zangeres, componist en gitarist Becca Stevens begon al op jonge leeftijd te zingen in de band van haar familie, de Tune Mammals. Het podium was voor Becca één grote speeltuin waar zij een groot deel van haar jeugd doorbracht met zingen, acteren en dansen. Zo leerde ze ook jazz kennen én de folk-tradities van home state Noord-Carolina, invloeden die nog nagalmen in haar songwriting.

Deze invloeden zijn ook duidelijk hoorbaar op haar debuutalbum 'Weightless', waarmee Becca laat zien dat ze een verrassend, origineel, verfrissend, en onderscheidend talent is Verwacht intieme zang met warme en moeiteloze klanken, ingetogen arrangementen, inventieve akoestische structuren en eigenzinnige, ritmische en melodische elementen.

Donderdag 18 oktober Bird Rotterdam, 14 euro.