Tips van de week

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Komend weekend strijkt Buma Beats neer in Rotterdam, waar wij verslag van uit zullen brengen. Maar uiteraard zijn er nog meer concerten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder onze tips voor de komende week.

EP Recensie Sjoerd van Heumen

Op vrijdag 16 november zal Sjoerd van Heumen zijn officiële EP Release houden in de RAAF te Rotterdam. Met veel trots zal hij de cd presenteren in de vorm van een 45 minuten durend optreden. Bijgestaan door viool en drums weet Sjoerd een intieme sfeer te creëren waar ruimte is voor kleine ingetogen liedjes en nummers waarin flink uitgepakt kan worden.

Vrijdag 16 november RAAF Rotterdam, toegang gratis

 

BOHO Dancer

BOHO-DANCER uit Denemarken verraste iedereen met hun debuut-EP ”Furry Skin”. De freak-folk band kreeg vette reviews en kritieken en is nu op tour door Europa. Zaterdag 17 november komen ze speciaal naar Rotterdam om hun vrienden van Half Way Station te bezoeken. Samen tourden ze reeds eerder door Nederland en Denemarken. Bij de muziek van Boho Dancer waan je je in een wereld vol emoties. Van het meest kwetsbare tot noisy en bombastisch. De zangeres Ida Wenøe leidt haar twee bandleden en haar publiek door een moderne, Scandinavische, interpretatie van Folkmuziek.

Zaterdag 17 november RAAF Rotterdam, toegang gratis

Maceo Parker

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

Dinsdag 20 november Rotterdamse Schouwburg, toegang 25 euro

Go Back To The Zoo

Begin dit jaar gaf de populaire rockband Go Back To The Zoo nog een uitverkochte ‘try-out’ show in Rotown waar ze voor eerst nieuwe nummers live speelden. Inmiddels is het nieuwe album ‘Shake A Wave’, met daarop de catchy singles ‘What If’ en ‘Can’t Stop My Feet’, een feit.

Woensdag 21 november Rotterdamse Schouwburg, toegang 17,50 euro

Rachel Sermanni

Twintig lentes jong en nu al zulke fragiele folkliedjes maken, het is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor de Schotse jongedame Rachel Sermanni. Zo'n twee jaar geleden kwam dankzij Ben Lovett van Mumford and Sons het nummer My Friend Fire op een verzamelaar van diens platenlabel Communion Records terecht, waarna het balletje is gaan rollen. Sindsdien heeft ze enkele EP's uitgebracht en bij diverse artiesten in het voorprogramma gestaan, waaronder Fink, Agnes Obel en uiteraard Mumford & Sons. Daarbij stond ze in april van dit jaar nog in de Rotterdamse Schouwburg tijdens Motel Mozaique.

Donderdag 22 november de Unie, toegang 8 euro

Rotterdam Invites Akward I & Fuck the Writer

Rotterdam Invites is een serie avonden, gebaseerd op een simpel concept: Per avond heeft Rock ‘n’ Roll Highschool een Rotterdamse band uitgenodigd en die heeft op haar beurt vervolgens een act uit een andere stad gevraagd om ook te komen spelen.

Eerder organiseerde Rock ‘n’ Roll Highschool deze uitwisselingsavonden op verschillende plekken door heel Nederland onder de naam Club Rock ‘n’ Roll Highschool, maar omdat het op dit moment broodnodig is te laten zien dat de Maasstad nog genoeg ruimte biedt voor mooie optredens, richt Rock ‘n’ Roll zich nu alleen op Rotterdam. Rotterdam invites dus!

Vrijdag 23 november Café Stalles, toegang gratis