Fresku en Nouveau Riche grote winnaars State Awards 2012

Jamaicaanse superster Shaggy reikt award uit

Redactie 3voor12 ,

Vanavond werden de State Awards 2012 uitgereikt. In Corso, Rotterdam mocht Jamaicaanse superster Shaggy de prijs voor de Beste Groep en Beste Artiest uitreiken. Fresku was de grote winnaar met de award voor Beste Album en Beste Artiest. Ook Yellow Claw viel goed in de prijzen met een award voor Beste videoclip (Yellow Claw ft. Mr. Polska & Ronnie Flex – Allermooiste Feestje) en Beste Single (Yellow Claw ft. Sjaak & Mr. Polska – Krokobil).

Nouveau Riche won de prijs voor Beste Groep. Onder andere prijswinnaars Boaz v/d Beats en Mr Polska maken deel uit van dit collectief. Deze groep viel vorig jaar ook in de prijzen.

Overzicht winnaars:

De winnaars van de State Awards 2012

Beste Artiest: Fresku
Beste Album: Fresku – Maskerade
Beste Single: Yellow Claw ft. Mr Polska en Ronnie Flex – Krokobil
Beste Video: Yellow Claw ft. Sjaak & Mr Polska – Allermooiste Feestje
Beste Mixtape: Matarr – De gang van zaken EP
Beste Groep: Nouveau Riche
Beste Producer: Boaz v/d Beatz
Beste Dj: The Flexican
Beste Live Act: Hydroboyz
Rookie of the Year: Ronnie Flex
101Barz Award: Bokoe Sam

Deze 5e editie van de State Awards werd gepresenteerd door Andrew Makkinga en onder de uitreikers van de awards bevonden zich auteur Saul van Stapele, muziekjournalist Job de Wit, vechtsporter Tyrone Spong, BNN presentator Tim Hofman en auteur James Worthy.

Roosmarijn belde tijdens 3voor12 Radio met Fresku om hem te feliciteren. Met welke award hij het meest blij was? “Ik vind dat de awards bijna gelijk aan elkaar stonden, maar ik ben uiteindelijk het meest blij met Beste Album. Ik heb mijn privé levensverhaal in dat album gestopt. Bloed zweet en tranen, letterlijk. Maar Beste Artiest gaat misschien nog wel verder dan alleen de muziek. Ik wil mezelf ook niet alleen profileren als rapper, maar ook entertainer zijn."

De award voor beste live act ging naar Hydroboyz. Die had Fresku ook nog wel in de wacht willen slepen. “Ik had graag de beste live act gewild. Ik heb ook mijn best gedaan live weetje wel..”. Je zou bijna medelijden met deze winnaar krijgen. “Maar ik gun het die jongens van harte.”

Deze overwinning verdient in ieder geval een feestje. Hoe hij dat gaat vieren? “Ik zit nu in mijn onderbroek, hetzelfde als toen ik opgetreden had. Ik heb in mijn onderbroek opgetreden ja! Vraag me niet waarom, dat is gewoon iets dat in mij opkwam. En niet alleen in mijn onderbroek, maar ook in een strak hemdje dat voelt als Patrick Swayze die een paard knuffelt met de tekst ‘I love Patrick Swayze erop’. Super gênant, ik schaam me kapot”, lacht hij. “Ik zit nu in een hotel en ik ga een badje pakken en flink... als ik het mag zeggen... flink sexen!”