Broederliefde bewijst zichzelf met releaseparty in Waterfront

Het feestje is zo heet dat zelfs het brandalalarm afgaat

Tekst: Willemijn de Koning ,

Broederliefde ontstond niet om te rappen; Broederliefde ontstond uit vriendschap en liefde voor elkaar. Pas toen Emms zijn liefde voor muziek ontdekte, zijn de jongens Jerr, Sjaf en Mella hierin meegegaan waardoor de vriendengroep een rapgroep werd. Ze boekten veel succes met nummers als 'Domme Jongens', 'Maluku' en 'Ik weet', ze deden twee legendarische studiosessies bij 101Barz en sleepten twee nominaties binnen voor de State Awards 2012. Nu is het tijd voor de volgende stap, en die nemen ze in de vorm van een Broederliefde Mixtape, die ze vanavond releasen in het Waterfront.

De zaal stroomt langzaam maar zeker vol. Het publiek moet zich nog even vermaken op de beats van de DJ's, want Broederliefde is nog ver te zoeken. Misschien wachten de rappers totdat de zaal echt bomvol staat, of vinden ze dat het bij hun nieuwe status als populaire rappers hoort, maar de heren laten nog behoorlijk lang op zich wachten.

Maar als ze dan eindelijk het podium betreden, vergeet het publiek meteen dat ze zo lang gewacht hebben. Het trouwe publiek wordt getrakteerd op knallers als Maluku, Oh My Gado en DommeJongens en degenen die nieuwsgierig zijn naar nieuwe nummers op de mixtape worden bevredigd met nummers als Hey Schatje. Het schijnt niet uit te maken dat nummers voor het eerst ten gehore worden gebracht; het publiek zingt en rapt de nieuwe teksten net zo hard mee als de oude maar nog zo populaire lyrics. Het feestje is nog maar net begonnen als de rest van de groep er bijgehaald wordt. Even later staat het podium vol met tien gasten, waarvan de meeste niet ouder zijn dan twintig. Dat maakt het extra schattig als de rappers een voor een shoutouts doen naar hun mama's en zusjes. Die schattigheid schudden ze meteen weer van zich af met de track Ben met een chick ('maar m'n mams is thuis ... dus we doen het in de galerij'). Op een of andere manier doet dit nummer het goed bij alle chicks in de zaal die het feestje nog een extra impuls geven.

Natuurlijk heeft Broederliefde wat gasten meegenomen, waaronder Mocromaniac (Hydroboyz), die ook een featuring doet op hun mixtape. Als hij het podium betreedt, is de chaos pas echt compleet. Op dat moment kan het brandalarm de hitte niet meer aan en gaat af. De show wordt noodgedwongen even stilgelegd en de jongens zijn duidelijk teleurgesteld. Als ze weer verder mogen, zijn ze zo blij dat ze Maluku, de hit die hen de grootste bekendheid heeft gebracht, voor de derde keer laten horen. En voor de derde keer gaat het publiek helemaal los. Het mag duidelijk zijn: deze jongens kunnen verdomd goede feestjes geven. Op naar de nominatie voor Beste Live Act van de State Awards 2013.