Vers Uit De Maas: Woove

Laidback hiphop van een jonge MC

Tekst: Marin van Campen ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... Woove.

Laidback hiphop van een jonge MC

Woove is geen onbekende in het regionale hiphopcircuit. Als host van vele avonden in onder andere Bibelot en de Popcentrale heeft hij al naam gemaakt. Ook heeft hij als DJ van Dion Mase al flink wat zalen van binnen gezien. Toch heeft hij bewust gewacht met het naar buiten brengen van zijn eigen werk. 3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden vroeg hem waarom en meer.

Wie is Woove? En met wie werk je samen?

Mijn echte naam is Wouter Vogel en ik kom uit Rotterdam. Samen met mijn vaste producer Revision werk ik momenteel aan mijn eerste EP.

Je hebt lang gewacht met het uitbrengen van je EP. Ben je zo’n perfectionist?

Ja, eigenlijk wel. Het moest een EP worden waar ik altijd met trots op terug kan kijken! Dat is in mijn ogen goed gelukt en het wachten waard. Daarnaast ben ik ook nog druk met mijn studie, dus dat neemt ook veel tijd in beslag.

Wat kunnen we verwachten van je EP?

Mijn EP bestaat voornamelijk uit hiphop met minimal-invloeden. Revision, mijn producer heeft ook veel drum ’n bass-connecties, dus dat zal ook terug te horen zijn op mijn EP. Mjn uitgangspunt bij het maken van mijn muziek is dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het moet een lach op ieders gezicht toveren. Je moet genieten van het leven en als ik met mijn muziek daaraan kan bijdragen is dat natuurlijk geweldig!

Straks is jouw EP werkelijk uit. Wat staat er voor daarna op stapel? Veel optreden?

Ik wil eerst mijn liveshow perfectioneren, dus ik wacht bewust met optredens. Als ik eenmaal ga optreden zal mijn focus op de festivals zijn, daar is mijn muziek het beste op zijn plek. Ik wil voor mijn optredens ook eerst de interesse wekken van de juiste mensen. Dit doe ik door middel van twee videoclips. Deze zijn al opgenomen (in de bollenstreek) en worden momenteel ge-edit. Voor de zomer zijn mijn video’s online te bekijken.

Welke onderwerpen snij je aan in je teksten?

Op deze EP hanteer ik geen vast thema. Ook bewaar ik de ‘diepere’ onderwerpen voor later. Op mijn EP hoor je een jonge, laidback en gedreven MC met een eigen stijl en veel zelfspot.