Club 3voor12 Zuid-Holland: We Sell Guns & Misery Kids

Rauwe Rotterdamse Rock in Rotown

Tekst: Lodewijk Hoebens Foto's: Wim Barzilay ,

Afgelopen zondag was het tijd voor een nieuwe 3voor12 clubavond in Rotown. Druk is het
zeker al zit iedereen nog heerlijk buiten op het terras. Dan knallen er gitaar- en drumgeluiden uit de Rotterdamse concertzaal. Tijd voor twee ruige Rotterdamse rockacts. Wat hype Howler zaterdagavond miste aan passie, spat er bij deze heren vanaf.

Afgelopen zondag was het tijd voor een nieuwe 3voor12 clubavond in Rotown. Druk is het
zeker al zit iedereen nog heerlijk buiten op het terras. Dan knallen er gitaar- en drumgeluiden uit de Rotterdamse concertzaal. Tijd voor twee ruige Rotterdamse rockacts. Wat hype Howler zaterdagavond miste aan passie, spat er bij deze heren vanaf.

We Sell Guns begint met een muzikaal visitekaartje richting het terrasjespubliek. De entree is immers gratis. Het tweetal bestaande uit Geoffrey Harreman en Steven van Wees stond eerder in Rotown. Met hun vorige drie mans band Vegas for Millions speelde ze toen nota bene hun laatste show tijdens de vierde verjaardag van onze 3voor12. De zanger/gitarist en drummer hebben begin dit jaar hun plectrum en drumstokjes opgepakt onder de naam We Sell Guns.

Ze brengen rauwe rock ´n roll in de stijl van Blood Red Shoes en Black Keys. Met een titel
als ‘We Give It All Away’ verkoop je natuurlijk makkelijk uit. Zeker als er een bepaalde
connectie is tussen het gitaarspel en de drumpartijen. We Sell Guns hebben enkel een korte blik naar elkaar nodig om te weten wat te doen. Met veel energie serveert het Schiedamse duo ruim een halfuur aan pure rock. Voordat de bekende songs langskomen krijgen we eerst ‘The Lie’ te horen, uitverkozen door 3 voor 12 als Hollandse Nieuwe en momenteel de te pluggen song.

Het tweetal staat strak te spelen, Geoffrey gooit op gepaste momenten smakelijke solo´s
richting het publiek. De setlist is sowieso goed ingedeeld en biedt tien aanstekelijke nummers
waarvan meezingers ‘No Time’ en ‘Supermarket’ kort en krachtig onder de drie minuten
grens blijven. Tussen deze twee Youtube hitjes spelen ze het kalmerende ‘Collapse’ en
met ‘the Fever’ kijkt iedereen goedkeurend toe. Het geluid staat goed afgesteld, dat was
tijdens de heren van Howler wel anders. De jongens lijken helemaal klaar voor de festivals. Trailerpop is al in de pocket.

Na het optreden geniet iedereen buiten even verder terwijl Misery Kids zich klaar maakt. Ze beginnen venijnig met Call of the Corvus. De stembanden van zanger Stefan Jaques zijn direct goed opgewarmd zodat ze swingend verder gaan met een van de vier tracks van hun vorig jaar verschenen EP Twisted Nerve. Met het catchy Love Soul zit de stemming er gelijkgoed in. Opdringerige riffs en uptempo basslijntjes gaan hand in hand. Meezingen op eenzondagavond gebeurt in de vorm van “I Need a Little Bit of Love and a Little Bit of Soul”.Het publiek staat dichter bij het podium dan tijdens We Sell Guns en doet gezellig mee.

Bassist Maikel Vermeulen komt het publiek tegemoet en springt zo het podium af. Wat een
energie zit er in die gast. De man staat regelmatig centraal in de goed verzorgde spots en
doet zijn ding. In het midden van de set krijgen we nog twee tracks van de EP. ´Last Day:
Hospital´ begint rustig en ontaard uiteindelijk in een ultieme schreeuw. ´Bad Breath Boogie´bezit enkele verrassende tempowisselingen à la Dillinger Escape Plan. Zowel de vocalen als het sterke samenspel zorgen voor veel respons van de bezoekers.

Met ´Lightsaber Cocksucking Blues´ hebben ze een leuke cover in handen van post-hardcore band Mclusky uit Wales maar die andere gespeelde cover is echt een knaller van formaat. We hebben het hier over ‘MF from Hell’ van the Datsuns! Duende Ariza Lora van de Death Letters springt te voorschijn, neemt de gitaarsolo´s voor zijn rekening en schreeuwt de longen uit zijn lijf. Deze cover laat duidelijk de passie, het plezier en de kwaliteiten van Misery Kids zien.

Als afsluiter krijgen we ‘Killer for a Day’, het eerste nummer van de eerder vermelde EP. Het ondertussen uitgebreide publiek geniet van het drietal op het podium die nog een laatste keer alles geven. Veel noise en dreigende teksten met halverwege enkele vrouwentips.

Op 2 juni staan de heren in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in Grounds Rotterdam. Dan is het toch echt afgelopen, is de zon helemaal onder en zit het weekend er op.