Orlando stelt zich voor

zondag 27 mei tweede clubavond in de Unie

Tekst: Florian Pak ,

Nadat Wolf in Loveland zichzelf kort heeft voorgesteld is het tijd voor de tweede act van onze clubavond aanstaande zondag. Dit is Orlando, ook wel bekend als Tessa Douwstra.

Stel jezelf eens voor:

Mijn naam is Tessa Douwstra en ik maak muziek onder de naam Orlando. Naar de stad waar ik nog nooit geweest ben en de naam die ik misschien had gekregen was ik als jongen op deze wereld gekomen. De band bestaat op zijn grootst uit drums, bas, twee gitaren en drie koperblazers en is een samenwerking tussen muzikanten uit 010 en 020. Op de 3voor12 clubavond van zondag spelen we met z'n drieën: twee gitaren en een floortom. Klein. Daar houd ik van; dan hoor je de liedjes.

Wat voor muziek maken jullie?
Het is verhalende popmuziek met invloeden uit folk en soul. We zingen veel samen. Ik hoop dat het energiek klink als Feist, soulvol als Ray Lamontagne en intiem als Damien Rice. 
 
Wat is het toekomstbeeld?
26 juni spelen we in Rotown. Daar kijk ik erg naar uit. Na de zomer komt de eerste EP "The Early Warning Company" uit, we doen in het najaar mee met de Popronde en in 2013 gaan we ons eerste album opnemen. Maken, opnemen, spelen!
 
Hoe gaan jullie de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland winnen?
Wegens omstandigheden doen wij niet meer mee met deze wedstrijd dus winnen wordt lastig. Wij hebben hier zelf voor gekozen. Maar ik denk dat, om de finale te winnen, je gewoon moet spelen en vertellen. Zoals je dat thuis doet in je kamer. Doen alsof de mensen bij je in de woonkamer zitten.
 

Kom zondag 27 mei naar de Unie om Orlando live te zien.

Toegang gratis, voor meer info klik hier