Komende clubavonden

Knallend de zomer in!

Tekst: Florian Pak ,

Als je zo naar buiten kijkt zou je het niet zeggen, maar de zomer staat wel degelijk voor de deur. Voordat we gaan genieten van de festivals buiten heeft 3voor12 Zuid-Holland nog een aantal clubavonden op het programma staan. Hieronder een overzicht van de avonden in Popcentrale in Rotown. Noteer ook alvast 27 mei in je agenda voor een avond de in de Unie. Deze avond is nog niet volledig dus dit houden jullie nog van ons tegoed.

Popcentrale

Vrijdag 18 mei zal er de tweede clubavond van dit seizoen plaatsvinden in de Popcentral Dordrecht. Tijdens deze editie zullen de volgende artiesten optreden.

Bombay Show Pig

Het Nederlandse indierock duo Bombay Show Pig bestaat uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. De twee muzikanten uit Amsterdam en Den Haag hebben velen verrast met hun eigen blik op indie in de traditie van Yeah Yeah Yeah's, The Kills en Death From Above 1979. Na het uitbrengen van hun eerste EP ‘Baby It's A Face' (geproduceerd door Tjeerd Bomhof) hebben ze Nederland, maar ook Belgie en de Balkan rond getourd en werd hun single 'Curve Ball' opgepikt door 3FM (3VOOR12 Radio) en Kink FM. Dit jaar is de band een nieuwe weg ingeslagen door van een trio naar een duo te gaan, zelf de lead vocalen op zich te nemen en compleet nieuwe nummers te maken voor hun debuutalbum.

This Girls Life

Thisgirlslife is in Maart 2011 opgericht door singer/songwriter Ilona Snip. Na een aantal jaar gezongen en geschreven te hebben in de band AbOuTAGirL besloot zij na het eindigen van deze band solo te gaan. Zij schrijft alleen nummers, maar ook in samenwerking met meerdere muzikanten en muziekvrienden. Het afgelopen jaar heeft zij door middel van netwerken , promoten en haar enthousiasme de juiste muzikanten weten te vinden die haar helpen haar nummers te laten klinken zoals zij ze in haar hoofd heeft.

Fervid
Fervid is een band van liedjesschrijvers; de ego's van de leden dienen zich ondergeschikt te maken aan de zoektocht naar de perfecte vorm voor de liedjes. De bandleden schrijven alle drie en hebben een uitgebreid archief, waarin nog honderden onuitgebrachte demo's liggen. Door de diversiteit in het materiaal speelt de band net zo makkelijk een akoestische set meerstemmige liedjes als een set met gillerige alternatieve rock. De bandleden noemen The Smiths, Nirvana, The Beatles, The Buzzcocks, Queen, Bad Religion en Weezer als grootste invloeden.

Aanvang 20 uur, meer info hier

 

Rotown

In Rotown zullen er nog twee avonden plaatsvinden voor de zomerstop. De eerste zal 20 mei zijn met We Sell Guns & Misery Kids.

We Sell Guns

Het podium wordt opgewarmd door We Sell Guns, een relatief nieuwe formatie dat is ontstaat na het uiteenvallen van Vegas For Millions. Avontuur en ‘groove’ staan centraal bij dit enthousiaste duo. Liefhebbers van The White Stripes en Black Keys zullen de sound herkennen, zei het dat onze jongens er een compleet eigen draai aangeven. Rawk, mensen!

Misery Kids

Misery Kids betrad het podium van Rotown al eens eerder, als support van Death Letters, maar lijkt inmiddels ook prima op eigen benen te staan. Het jonge trio excelleert in energie en dynamiek, beïnvloed door een zekere DIY punkmentaliteit. ‘Psychorock’ noemen ze het zelf, alhoewel de media ze graag onthalen als ‘de zonen van Triggerfinger’. Scherp en stekelig, voor liefhebbers van At The Drive-In en The Eighties Matchbox B-Line Disaster

Op zondag 10 juni zullen we de zomer alvast feestelijk ingaan met Convoi Exceptional en Crappy Dog.

Convoi Exceptional

onvoi Exceptional komen namelijk langs voor de release van het langverwachte debuutalbum. Een live album nota bene, wat eerder dit jaar is opgenomen bij onze Rotterdamse collega’s van Roodkapje. Met een overdaad aan energie vliegen de opzwepende ritmes je om de oren, versterkt door scheurende blazers en ronkende baspartijen. Meer dan ooit tevoren klinkt Convoi Exceptional als een heuse band, organisch gegroeid vanuit hun oorsprong als ‘straat-act’. Een regulier podium doet dan ook geen afbreuk aan hun spontaniteit en opgetogen levenshouding. De straat is het podium, maar inmiddels is het podium net zo goed hun straat

Crappy Dog

Als opener van de avond treedt het bevriende Crappy Dog aan, oftewel de muzikale formatie rondom songwriter Erik Vandenberge. Onder het motto “niet repeteren maar spelen” komt deze kleurrijke formatie minstens zo ontspannen als gepassioneerd voor de dag. Muzikaal wellicht ietwat weerbarstig en grofkorrelig, maar tegelijkertijd uitzonderlijk puur en recht uit het hart.

Beide avonden zijn uiteraard gratis toegangkelijk.