Rotterdamse gezelligheid met The Kik

Tekst: Stefan Groenheide Foto's: Wim Barzilay ,

Nadat de Ambasadeurs van de Vrijheid weer op weg zijn naar het volgende festival, is het de beurt aan The Kik. The Kik wordt geleid door ras-Rotterdammer Dave von Raven en staat garant voor energie en vrolijkheid op het podium. Kort geleden heeft men gekozen om het Engels in te ruilen voor Nederlands en dit is geen verkeerde zet geweest, want Dave zingt met een zwaar Rotterdams accent en dit is uitermate leuk om naar de luisteren.

De heren van The Kik weten wat stijl is want de hele band staat strak in pak te spelen wat je meteen doet denken aan de Beatles. Deze vergelijking met de Beatles komt ook direct terug in het geluid van de band. De muziek is vrolijk, opzwempend en lekker dansbaar en dit slaat goed aan op de Parklaan. Nummers als 'Even Voor Altijd" gaan erin als zoete koek. Ook het "meezing-nummer", waarin een heel simpele Lalalalala zit, wordt enthousiast meegezongen door het publiek.

Dave von Raven is een man die niet kort van stof is (wat hij zelf ook constateerde), dit blijkt aan het einde voor een klein probleempje te zorgen want de organisatie vraagt de band om er een eind aan te breien. Dit gebeurt in de vorm van 'Verliefd Op Een Plaatje'. Heerlijk optreden waar het enthousiasme vanaf druipt!

PLUS: Spelen met veel energie en zingen met een zwaar Rotterdams accent is cool!

MIN: Jammer dat niet heel de set gespeeld kon worden, want Rotterdam had duidelijk zin in meer.

Cijfer: 8,5