Bevrijdingsfestival Rotterdam

3voor12 Zuid-Holland is er bij!

Tekst: Florian Pak ,

Zaterdag aanstaande vieren we in Nederland weer onze vrijheid. Dit wordt zoals elk jaar met veel live muziek door het hele land gedaan. In Rotterdam wordt deze dag door Go Back to the Zoo geopend.

Aanstaande zaterdag vindt er het Bevrijdingsfestival in Rotterdam plaats. Deze editie zal worden geopend door de heren van Go Back To The Zoo, welke dit jaar ambassadeur van de vrijdheid zijn. Naast dit optreden zullen ook onder andere Gers Pardoel, Balthazar, Rina Mushonga, The Hot Stewards en Baskerville acte de presence geven.

Wij als 3voor12 Zuid-Holland zullen erbij zijn zaterdag en doen ter plekke verslag met sfeerrepportage's en recensies van de optredende artiesten.

Acts uit onze regio die je zeker niet mag missen, waaronder 3 finalisten van de grote prijs van Zuid-Holland.

The Kik: In december 2010 viel het doek voor Nederbeatband The Madd. Maar zanger Dave von Raven was de rust en stilte al heel snel zat en komt drie maanden later alweer met een nieuwe band: The Kik. Von Raven heeft in The Kik gezelschap van Arjan Spies (voorheen Mark & The Spies), oud The Madd-bassist Marcel Groenewegen en drummer Ries Doms (eerder spelend in The Spades en Hooghwater). Het motto was er volgens het persbericht eerder dan de bandnaam: "we doen het voor de kik!". The Kik dus. The Kik lijkt door te gaan waar The Madd ophield: een plezierige mengelmoes van beat, The Beach Boys en The Beatles.

Wolf in Loveland: Wolf In Loveland is de naam waaronder Rotterdammer Jan Minnaard sinds enkele jaren zijn muziek maakt. Folk-liedjes die erg dichtbij komen, maar dat betekent niet dat er geen poppy catchiness in zit! Uiteindelijk gaat het om echte muziek, gemaakt om te raken. De gitaar en backings van Bas van Holt voegen nog een extra laag toe die Wolf In Loveland anders maakt dan je gewend bent.

PURE the Artist: Nadat Stanley Alejandro Clementina veel ervaring op heeft gedaan als bassist en backing vocalist bij diverse grote artiesten, heeft hij een start gemaakt met zijn eigen project: PURE The Artist. Zijn uit jonge getalenteerde muzikanten bestaande band speelt een mix van soul, r&b, funk, rock, latin en jazz.

Colt Nevada: Met zo'n bandnaam ligt het voor de hand dat de muziek op Amerikaanse leest geschoold is. Dit is dan ook zo en dus horen we een rauwe mix van blues en rock.
Ze hebben al veel ervaring in bandwedstrijden opgedaan en zijn klaar voor de volgende stap.

Splendid: De 11-koppige Haagse formatie Splendid brengt popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock. Dat klinkt als zonneschijn uit je speakers en live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. De single Again belooft een Splendid lente. Met een nieuw album deze zomer, wordt het een Splendid jaar!

Voor alle info over aanstaande zaterdag klik hier