Tips van de week

3voor12/Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12/Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

Hoogspanning #1: Misery Kids + My Worst Case Scenario + Waardeloos

Het is nu echt zover, de eerste hoogspanning avond is een feit! De vetste bands uit de regio hebben een stroomstootje voor je klaarstaan en dat alles voor een euro per band. Niet te missen dus.

Vrijdag 2 maart, Roodkapje, €3,--

The Medics

Een avondje dansen wilt u? Dat kan! Met dansbare rock a la The Strokes en The Killers ben je bij The Medics aan het juiste adres. Diverse podia in Nederland hebben ze al platgespeeld en nu is het de beurt aan Dordrecht! Voetjes van de vloer en er is vast een dokter in de zaal voor de blaren..

Vrijdag 2 maart, Bibelot, €5,50

Anneke van Giersbergen

Je kent haar wel van The Gathering, en zo niet maakt dat niet eens zo heel veel uit want solo is deze dame ook te gek! Om haar album 'Everything is Changing' te promoten zal zij dit weekend in de Kroepoekfabriek te vinden zijn. In het voorprogamma kun je poprock band The Jacks uit Eindhoven aanschouwen.

Zaterdag 3 maart, Kroepoekfabriek, €16,--

YardBIRD ft Lady Alma & Leroy Rey

Gegarandeerde kwaliteit voor een fijn prijsje? Dat kan in BIRD. Lady Alma is een veteraan uit de Phillyscene. Ze raakte bekend met haar album 'When the Funk Hits the Fan" uit 1998. Ondertusse heeft gewerkt met grote namen als Marc de Clive Lowe, DJ Spinna, DJ Mitsu en vele anderen. En deze dame kun je zien voor slechts vier euro! Wow!

Zaterdag 3 maart, BIRD, €4,--

Yuri Honing Acoustic Quartet

Je hebt mainstream, je hebt avant garde, en je hebt Yuri Honing. Deze onnavolgbare saxofonist brengt zijn nieuwe album 'True' dat je hem live moet zien spelen. Om Yuri zelf te quoten 'jazz is not a style, but a language'. Dit belooft een bijzonder optreden te worden!

Zaterdag 3 maart, LantarenVenster, €18,--