Tips van de Week

3voor12/Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12/Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

Nate Wooley + Thurston Moore + Donné et Desiree + Rubén Patiño + Codarts

Hoeveel? Ja! Zoveel! Voor een avond auditief genot moet je in WORM zijn. Nate Wooley geeft acte de presence als één van de interessantste trompetspelers van nu, Thurston Moore wilde op de valreep graag ook meedoen en de gitarist van Sonic Youth weiger je natuurlijk niet, hip rockdup Donné et Desiree zijn er natuurlijk ook bij en computermuzikant Rubén Patiño maakt het feest compleet. Echt? Nee! Codarts is er ook bij met talenten Enis Gümus (laptop/compositie), Josué Amador (gitaar en electronica), Andrea Coppini (soprano sax).

Vrijdag 23 maart, WORM, €8,--

Boring Pop + Shimla Pinks

Twee Rotterdamse bands voor nop te zien in Le Vagabond. Boring Pop maakte in 2011 al indruk op de clubavond van (toen nog) 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden met fijne recht-toe-recht-aan rock. Shimla Pinks is het best bewaarde geheim van Rotterdam. De band maakt donkere muziek met een nachtclubsfeer. Lekker dus!

Zondag 25 maart, Le Vagabond, gratis

Martin Fondse + Eric Vloeimans & Matangi Quartet

Testimoni Pianist Martin Fondse brengt het muzikale talent van hemzelf, trompettist Eric Vloeimans en het Matangi Quartet samen in ‘Testimoni’. Een loflied op de expressie door meesterlijke muzikanten.

Zaterdag 24 maart, Goudse Schouwburg, €21,-- 

Aliaz

De muziek van deze Rotterdamse dame is een persoonlijke reis met helend effect op haar ziel. De vriendschappelijke relatie van zangeres Aliaz met producer Diether Eichler (bekend van o.a. Joe Saleh, The Defilers) leidde onbedoeld tot een professionele samenwerking. Het producers-duo voegde een sterk rockgeluid met duidelijke gitaarinvloeden toe en injecteerde het Aliaz-project met de juiste energie. Het eindresultaat is het debuutalbum The Taming of the Beast.

Zaterdag 24 maart, Grounds, gratis.

Thus: Owls

Op zondagavond heb je natuurlijk zin in charmante luisterliedjes met een warme surrealistische sfeer. In Rotown zit je op deze avond dan ook goed. De Zweedse band Thus: Owls wordt vergeleken met Loney Dear en Efterklang en zal deze vergelijking meer dan waarmaken.

Zondag 25 maart, Rotown, €9,--