Thus: Owls verdient een herkansing

Er gebeurde iets moois in Rotown

Tekst & foto's: Wim Barzilay ,

Op het podium van Rotown stond afgelopen week de relatief onbekende Zweedse band Thus:Owls. De bandleden verzorgden een bijzondere avond.

Meteen al bij de eerste klanken van het openingsnummer Island kon je proeven dat er iets moois stond te gebeuren op het podium van Rotown.
De zweedse band Thus:Owls geformeerd rondom de ingetogen en ietwat introverte Erika Angell o.a. vergezeld door haar man Simon de geweldige gitarist van de band, speelt muziek die zich laat vergelijken met o.a. Amatorski die ook pas op het zelfde podium stond, maar heeft daarnaast toch ook een heel eigen geluid.
Goed voorbeeld daarvan was het nummer Yellow Desert een heel eigentijds klinkende song waarbij klassieke elementen ook niet uit de weg worden gegaan, of bijvoorbeeld bij Eagles Coming in waarbij Erika nog eens goed laat horen wat een geweldige mogelijkheden zij met haar stem heeft. Ook heel bijzonder is het klassiek klinkende White Nigth met prachtige strijkers erin verwerkt!
De band heeft inmiddels twee albums uitgebracht waarvan de laatstste “Harbours” nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Gelukkig voor de bezoekers is het album na afloop wel verkrijgbaar bij de merchandisetafel in Rotown.
Het publiek liet het vandaag een beetje afweten. Misschien komt dit omdat het album nog niet verkrijgbaar is in ons land. Kom volgende keer zeker luisteren en kijken naar Thus:Owls deze band verdient een tweede kans maar dan wel voor een uitverkochte zaal!