Noah’s Ark komt aan in De Loods met Kraantje Pappie en Jiggy Djé

Ridderkerk beleeft bonte rapavond

Tekst: Lodewijk Hoebens, Foto's: Sandra Grootenboer ,

Hef Bundy vierde afgelopen weekend zijn derde Feunen in Ridderkerk. Na Fresku en Winne is het de beurt aan Jiggie Djé en zijn protegé Kraantje Pappie. Het duo brengt een sterke show waar tussendoor Open Mic winaars Iceyboys een goede indruk achterlaten. De Loods is halfvol dus loopt Kraantje door de zaal om te kijken hoe de vibe is. Bijna de hele posse van label Noah’s Ark is namelijk aanwezig en ze willen graag een feestje bouwen.

Hip hop tracks schallen door de speakers wanneer de nieuwe rapheld Kraantje Pappie het podium betreed. Met DJ Friss achter de draaitafels en Fiddox als sympathieke back-up begint Kraantje met ‘Ze Volgen’. Het jonge publiek blijft wat op de vlakte maar Crane gaat flink van stapel en gesteund door de harde beats krijgt hij toch al wat volgers. Zeker als Fiddox mag worden uitgemaakt voor ‘klootzak’ is de respons daar. Kraantje bezit echter genoeg inhoud. Shout outs gaan naar zijn moeder in ‘Wat Nou Als Het Lukt’, zijn voor de dames in ‘Bootycall’ en klinken in het anthem ‘Barkeeper’.  

 
Toch is de Groninger, geboren in het Rotterdamse Rozenburg, gekomen voor een feestje. Hij rapt uiteraard over zijn afkomst in de 101 Barz hit ‘Arbeidersklasse’. De show gaat als een malle tijdens ‘Laat Het Beest Los’, ‘Van God Los’ en de zware Noisia dubstep hiertussen. Kraantje blijft regelmatig hard door spitten maar er is vooral veel leuke interactie tussen de twee rappers en de DJ. Ze hangen lekker in die ‘flow’ die overgaat in flinke jumps. Met de knallende single ‘Waar is Kraan?’ komt de set na een dik halfuur al ten einde.
 
Feunen is flink aan de gang wanneer de winaars van de vorige Open Mic hun ding mogen doen. Perfect voor Noah’s Ark is het tweetal uit IJsselmonde gevolgd door een grote aanhang. Dit zorgt voor veel reactie richting het duo Willa en Coke die al een tijdje actief zijn met goede tracks als ‘Bid Voor Me’ en ‘Veel Shots’. De jonge jongens weten hun boeiende teksten goed over te brengen en de zaal lijkt toch vooral voor hen gekomen. Het podium raakt dan ook voller en voller. Dankzij de Open Mic is de stage en het publiek één.
 
Hef loopt op zijn slippers rond en bekijkt het allemaal als een relaxte host. Toch is de sfeer best gespannen. Een hoop stoere mannetjes staan na het optreden overal met hun broek op half zeven en hun petjes laag. De beats komen dan ook uiteindelijk naast het podium tot uiting. Gelukkig is de security snel aanwezig en kunnen we ons klaarmaken voor de Noah van de avond. Mensen van de Ark komen natuurlijk altijd per twee, naast Kraantje is daarom niemand minder dan labelbaas Jiggy Djé meegekomen.
 
Hij heeft op zijn beurt de talentvolle rapper Tellem en oude bekende SpaceKees mee. Djé is alweer 15 jaar bezig en laat dat horen met zijn slimme teksten in evenveel sterke songs. Het publiek lijkt helaas wat afgeschrikt door de knokpartij terwijl de DJ Yung Felix de ene na de andere stoot uitdeelt met zijn gespin. De drie rappers maken er sowieso een feestje van op het podium maar willen dat het publiek vooral die mooie momenten zal herinneren als ze vannacht naar huis gaan. Hier en daar is wel een Noah’s Ark gebaar te zien tussen de mensen.
 
Jiggy Djé is al lang bezig met zijn derde plaat en brengt daaruit nieuw werk vanavond zoals ‘Ze Vragen Me’. Een imposant lijstje van hits als ‘Blauw Bloed’, ‘Superster’ en ‘Check 1-2’ passeren met evenveel animo de revue. Hef stapt in als ze nog harder gaan tijdens ‘Als We Rijden’. De armen gaan bij iedereen de lucht in afgelost door een zwaai naar de mooie meisjes. Daarna gaat iedereen mee met afsluiter ‘Ik heb Je’. Hef blijft nog even en trakteert ons enkele persoonlijke hits. Samen met Team Vieze gooien ze ons lekkers als ‘Gone’ en ‘Got Money’.
 
Ondertussen maken de lokale rappers zich klaar. Het wordt helaas een rommelige Open Mic, misschien omdat de avond al zo lang bezig is. De essentiële microfoons kappen er regelmatig mee en het lijkt meer een battle tussen de MC en de DJ dan de rappers onderling. De avond is zeker geslaagd te noemen. Noah’s Ark staat er stevig voor. Na Kraantjes knallend debuut is het enkel wachten op de nieuwe van Jiggy Djé.