Greg Holden stelt publiek in Rotown niet teleur na 3FM Serious Request hit

Holden vertelt met zijn nummers een kritisch verhaal

Tekst: Marieke Drees Foto's: Wim Barzilay ,

Zonder voorprogramma staat Greg Holden vanavond in een uitverkocht Rotown. Slechts een paar dagen geleden kwam zijn tweede cd, getiteld ‘I Don’t Believe You’, uit. Op deze cd staat ook het nummer ‘The Lost Boy’, dat dankzij Eric Corton en 3FM Serious Request populair werd in Nederland. Holden beseft maar al te goed dat dit nummer ervoor heeft gezorgd dat vijf van de zes shows in Nederland zijn uitverkocht.

Holden is niet alleen vanavond, hij heeft drie bandleden meegenomen. Zelf speelt hij gitaar en wordt daarbij vergezeld door een (bas)gitarist, drummer en (Nederlandse) achtergrondzangeres. Holden opent de avond met de titelsong en vervolgt met ‘As Far As I Can’ en ‘American Dream’. Al snel wordt duidelijk dat de nummers die Holden zingt een verhaal vertellen. De nummers gaan over zijn avontuur in New York. Drie jaar geleden verhuisde Greg Holden van Schotland naar de grootste stad in Amerika om serieus aan zijn doorbraak te werken. Dat bleek minder gemakkelijk dan hij had gedacht hoort het publiek in de teksten van ‘Empty Hands’.

Omdat hij bang is dat vanavond zijn piek is, bewaard Holden expres zijn troef voor het laatst. Zijn angst is dat het publiek anders voortijdig Rotown verlaat. Maar daarvoor hoeft de enthousiaste singer-songwriter niet bang te zijn. Hij praat graag tussen de nummers door en heeft veel interactie met het publiek. Velen geven ook daarom gehoor aan zijn smeekbede om de nieuwe cd te kopen zodat hij in ieder geval genoeg geld heeft om de volgende dag in Amsterdam te kunnen spelen, “The gas prices are ridiculous here”, aldus Holden.
Bijna alle nummers die Holden deze avond ten gehore brengt komen van zijn nieuwe cd, behalve het nummer ‘She’s Got Something’. Dit nummer is zijn ode aan de stad New York. Holden speelt catchy nummers, zoals zijn nieuwe single ‘Hell & Back’ en ‘Bar on A’. Het ‘officiële’ gedeelte wordt afgesloten met zijn Serious Request hit. Het publiek klapt na dit mooie nummer lang genoeg door dat Holden graag terugkomt voor een korte toegift. Het eerste nummer ‘Following Footsteps’ zingt hij alleen, waaruit duidelijk wordt dat hij ook alleen prima uit de voeten kan op het podium. De band komt terug om af te sluiten met ‘Are We Wasted’.
Het was een zeer vermakelijke avond in Rotown. Holden speelde fijne nummers en stelde het publiek niet teleur na zijn grote hit van afgelopen winter.