Risskant op Wantijpop

Lokale rapper speelt op veilig met akoestisch optreden

Tekst: Marin van Campen ,

Risskant, ook wel bekend als De Woordvoerder, mag in zijn eigen Dordrecht optreden op het Acoustic stage van Wantijpop. Slechts begeleid door drums, een akoestische gitaar en een zangeres mag hij zijn kunsten laten horen. Akoestische hiphop kom je niet iedere dag tegen, alle reden om een kijkje te gaan nemen.

Lokale rapper speelt op veilig met akoestisch optreden

Wie/wat/waar:

Risskant op het Acoustic stage op Wantijpop.

 

Muziek:

Dordtse rapper, a.k.a. De Woordvoerder.

 

Goed:

Rapper Risskant speelt op Wantijpop een thuiswedstrijd. En thuis voelt hij zich! Zijn vriendin Amber voorziet de raps van zang en doet dat uitstekend. De rollen worden ook omgedraaid wanneer Amber een liedje van haar eigen band mag vertolken en Risskant daarbij zijn eigen talent gebruikt.

 

Minder:

Lief dat Risskant zijn vriendinnetje ook even in de spotlight zet door haar een eigen nummer én een cover (Black and Gold van Sam Sparro) te laten zingen. Maar als je dan nog maar tijd hebt voor twee à drie eigen nummers, is dat natuurlijk zonde. Ook komt De Woordvoerder niet goed uit z’n woorden tijdens zijn praatjes tussen de nummers. Iets wat ook onnodig is als je weinig tijd hebt.

 

Conclusie:

Akoestische hiphop is niet alledaags en dus iets om naar uit te kijken. De twintig minuten die Risskant en alle andere acts op het Acoustic stage gegeven zijn, dienen dan ook optimaal benut te worden. Helaas verzuimt deze Dordtse rapper dit. Gelukkig zijn rap en zang prima aan te horen.

 

 

Cijfer:

6