Popunie lijkt gered door gemeenteraad

Meer focus op Rotterdam dan op de rest van Zuid-Holland

3voor12den haag: Remco van der Ham ,

Er lijkt dan eindelijk goed nieuws te zijn voor de Popunie, de stichting die de afgelopen jaren onder andere verantwoordelijk was voor de Grote Prijs van Zuid-Holland en de High School Music Competition. Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat de Popunie overeind wordt gehouden. Dit betekent dat de focus van de Popunie nu meer op Rotterdam zal gaan liggen, in plaats van de gehele provincie.

Tijdens een door de popsector georganiseerde informatieavond voor de Rotterdamse politiek beloofden de partijen PvdA, Leefbaar Rotterdam en D66 zich in te zullen zetten voor het behoud van de Rotterdamse popsector. Gemeenteraadslid Richard Moti (PvdA) liet weten dat in ieder geval de Popunie, Grounds en Bird behouden moeten blijven. Het advies van de Raad voor Kunst en Cultuur, dat adviseerde de subsidie voor de Popunie af te wijzen, wordt daarmee in de wind geslagen.

“Als de gemeente een bijdrage levert, dan heeft de provincie toegezegd ook nog te steunen. Dit bedrag is minder dan we voorheen kregen, maar het is logisch dat iedereen iets moet inleveren”, aldus een blije directeur Martin Scheijgrond in de Metro. “De Popunie staat te popelen om de komende jaren een betekenisvolle rol te vervullen voor de popmuziek in Rotterdam, vooral voor al die duizenden beginnende en vaak talentvolle muzikanten in de stad.” Ook in de rest van de popsector wordt enthousiast gereageerd op de toegezegde politieke steun, maar wil niet op de feiten vooruit lopen. Scheijgrond bij RTV Rijnmond: "Joop Zoetemelk zei het al; je moet niet juichen dat je de tour gaat winnen als je nog niet voorbij Parijs bent." Het definitieve besluit valt in november.