Wolf in Loveland, Pure the Artist, Atlantic Attraction winnen GPZH

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Afgelopen weekend stond in het teken van de Grote Prijs van Zuid-Holland (GPZH).
In drie categorieën werd er gestreden om de eerste plaats. Ook was er per categorie een publieksprijs te vergeven.

De GPZH fungeert als professioneel podium voor bands en acts om hun kunsten in de bovenste regionen van de Zuid-Hollandse scene te vertonen en heeft daarnaast een uitgebreid prijzenpakket te bieden. Het prijzenpakket bestaat o.a. uit prijzengeld ter waarde van 8.000 euro, optredens (Bevrijdingsfestival ZH, Wantijpop, etc.), diverse workshops en masterclasses, fotoshoots, cd persing, studiotijd en een promotioneel natraject.

Urban - De Unie

Vrijdag 1 juni was de aftrap met de eerste finale, in de categorie Urban. In een hoogstaande en muzikaal zeer diverse finale trok de Rotterdamse funk en nu-soul act Pure the Artist uiteindelijk aan het langste eind. De jury vond dat de winnaar een dynamische en funky ritmesectie liet horen. Daarbij vonden ze de frontman charismatisch met een prettige presentatie. Pure the Artist werd op de voet gevolgd door de hiphop band Ron-le-Bass, die de jury opviel door de muzikaliteit en het spelplezier tijdens het optreden.  De derde plek werd behaald door Billy die door de jury werd betiteld als MC in hart en nieren met een sterke inhoud en rijke, warme beats. Persoonlijk (PSL) uit Capelle a/d IJssel had overduidelijk de meeste fans meegenomen en won daarmee terecht de publieksprijs!

Bands - Lantaren/Venster

LantarenVenster in Rotterdam was zaterdag 2 juni de gastheer voor de Grote Prijs van Zuid-Holland finale in de categorie Bands.De zes uiteenlopende bands Atlantic Attraction, Duncan Idaho, Colt Nevada, JR & the Mutations, Passages en Red Light Babies streden in deze finale om de eerste plaats.

Na de uitreiking van de publieksprijs, gewonnen door  Red Light Babies  trok de jury zich terug voor het eindoordeel. De jury vond Duncan Idaho zeer inventief en daarmee werden zij derde van de avond. De rauwe alternatieve rock band Colt Nevada uit de Bollenstreek werd tweede van de avond. Zij kenmerkten zich door hun overtuigende en knallende set. Uiteindelijk werd Atlantic Attraction uit Leiden de winnaar van de Grote Prijs. De jury noemde de nummers catchy en vonden het samenspel zeer strak. JR & the Mutations en Passages waren volgens de jury origineel en muzikaal sterk, maar vielen ondanks dat niet in de prijzen.Tijdens de avond werd er een extra prijs beschikbaar gesteld Dutch School of Popular Music, namelijk deelname aan hun Summercamp  vol met workshops en coaching. Deze prijs gaat naar de zangers van Red Light Babies (Frank) en Passages (Sander).

Singer- Songwriter - Rotown

Zondag 3 juni was het de beurt aan de singer- songwriter.  In deze categorie streden Jana, Abel Splinter, The Candides, Sara Bonne, The Yes Please en Wolf in Loveland om de eerste plaats. Ondanks het enorme talent bij alle finalisten, konden de
juryleden na enig overleg tot een overeenstemming komen over de uitslag.

The Yes Please, die als enige van de avond een solo-optreden vertoonde, werd door het publiek als favoriet gekozen. De jury vond dat Sara Bonne uit Rotterdam een goede sound heeft gekozen met de juiste instrumentatie en een solide podiumpresentatie. Daarmee werd zij gekozen als derde prijs winnaar. De tweede prijs ging naar de publiekswinnaar van de avond,  The Yes Please, die deze avond dus dubbel in de prijzen viel. De jury vond The Yes Please een goede entertainer. “De podiumpresentatie was dik in orde”, aldus de jury. De grote winnaar van de avond werd Wolf in Loveland met hun ontwapende presentatie en mooie tweede stem met fijne harmonieën.