3voor12 Zuid-Holland nieuwsflits

Lees hier het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Wat speelt er zoal in onze regio, lees het het in de nieuwsflits.
Met deze keer de EP-relaese van Lenya, het muzikale collectief The Marble Heart club, verlaging entreekosten Rotown en de nieuwe plaat van Accelerators.

The Marble Heart Club

Komende editie is op het Oerol Festival een uitzonderlijk gezelschap van Rotterdamse bands te zien. Kunstenaar/muzikant Hidde van Schie heeft voor Oerol een muzikaal collectief samengebracht onder de titel: THE MARBLE HEART CLUB. De Rotterdamse bands/singer-songwriters Sir Ian, Fuck The Writer, Choca Alcazaba Quartet, Hidde van Schie, AFKA, Half Way Station en The Yes Please trekken gezamenlijk rond over het eiland. Dagelijks spelen zij op verschillende locaties én in wisselende formaties. Speciaal voor dit project is een verzamelalbum uitgebracht, nu al exclusief te koop bij Velvet Rotterdam. The Marble Heart Club houdt een reisverslag bij: lees meer hier

EP-Release Lenya

Na een toegewijd half jaar heeft de Rotterdamse zangeres/songwriter LENYA haar debuut-EP 'BACKWOODS' voltooid.

Het nummer 'Setting Clocks' is reeds op internet te vinden, sinds Lenya is opgenomen als VPRO 3voor 12's Hollandse Nieuwe van mei. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een debuutalbum van start.

Op 20 juni wordt 'Backwoods' gepresenteerd in De Unie in Rotterdam, met 4-koppige band: Franc Timmerman (bas/ak. gitaar/backing vox) Silvan van der Zwaag (ak+ el. gitaar) Tim Kerssies (keys/melodica/accordeon)  Ruben van Asselt (drums)

In 2007 wordt zangeres/songwriter Lenya (Julia Reinhold) voor haar eerste songs beloond met de publieksprijs van de Grote Prijs Zuid-Holland. Ze studeert af aan Codarts en richt zich vervolgens in haar thuisstudio op het ontwikkelen van haar repertoire. Daarnaast musiceert de bevlogen Rotterdamse met diverse bands en artiesten. Ze werkt mee aan albums van Goslink, Kim Janssen,Marty Graveyard (ex-The Madd), Harry Merry&The Must en speelt als zangeres/multi-instrumentalist bij Feaver (van ex-NRA Tjeerd Broere).

In juni 2012 presenteert Lenya haar debuut-EP "Backwoods" in de Unie in Rotterdam. Een mooie voorbode van haar debuutalbum waaraan momenteel wordt gewerkt. Op de EP medewerking van o.a. Franc Timmerman (Blaudzun) en Bartho Staalman (Rina Mushonga, iET) en producers Jurriaan Sielcken (mixen Über-Ich, Chris Kok) en Sinclair Baloche.

Rotown

Het is je vast niet ontgaan, maar vanaf 1 juli geldt (weer) het lage BTW-tarief op de podiumkunsten. Zonder twijfel één van de beste berichten van afgelopen periode, met name voor de bezoeker die dus minder gaat betalen voor zijn of haar entreebewijs. Van alle concerten die vanaf 1 juli 2012 plaatsvinden en waarvan de voorverkoop vóór 25 mei j.l. was begonnen is de prijs inmiddels aangepast. De prijzen van shows die onlangs in de voorverkoop zijn gegaan (na 25 mei) zijn reeds gebaseerd op het nieuwe, lage BTW-tarief. Jammer genoeg kunnen de prijzen van reeds gekochte kaarten voor concerten na 1 juli niet met terugwerkende kracht worden verlaagd: voor die bewuste kaarten draagt Rotown nog altijd 19 procent BTW af.

Nieuw album Accelerators

De Rotterdamse punk rock formatie Accelerators komt drie jaar na hun zelfgenoemde debuut met een nieuw album. "Fuel For The Fire" zal 1 september worden gepresenteerd in De Unie, Rotterdam. De voorverkoop (exclusief met gratis CD/LP) hiervoor is al begonnen!

Het album is door Accelerators zelf opgenomen in de Excess Studio in Rotterdam en gemixed en gemastered door Jacques Waits. Naast 11 nieuwe
Accelerators tracks bevat het album een cover van Cheap Trick's "Southern Girls"

Shield Recordings uit Tilburg zal het album uitbrengen op CD samen met het Italiaanse No Reason Records. Voor het vinyl werkt Shield samen met All In Vinyl (UK), Torreznetes Entertainment (ES) en Surfin Ki Records (IT). "

Rock Central Showcase

Op donderdag 14 juni zal poppodium Baroeg in samenwerking met SKVR haar tweede Rock Central Showcase presenteren. Muzikanten die gecoacht worden door bekende rockers, zullen van zich laten horen op het podium van Baroeg. Hierbij zullen de bands Stereomind en  Diatryma deze avond ook optreden.

Deze tweede editie van Rock Central laat zien dat jonge en veelal beginnende muzikanten goed in staat zijn binnen korte tijd een eigen band te formeren. In nog geen half jaar worden er veertig muzikanten klaargestoomd om het podium op te kunnen. Net als in 2011 zal deze showcase een stevig programma worden, met metal, hardrock, classic- en punk rock. Diatryma (death/trash) sluit deze showcase af. De deur gaat open om 19.00 uur en de entree is gratis.