Popronde Rotterdam maakt line-up bekend

14 september in Rotterdamse binnenstad

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Nog twee maandjes en dan barst het Popronde festijn weer los. Op 14 september zal het rondreizend festival Rotterdam aandoen en zullen er weer tientallen bands het publiek om hun vingers winden. Coördinator Francis Pronk heeft gisteren een deel van de line-up bekend gemaakt op Radio Rijnmond in het programma Live uit Lloyd.

Popronde Rotterdam barst 's middags al los in de Centrale Bibliotheek. Daar speelt funkband Benjamin City op de eerste etage op de Jongerenvloer. Nieuw dit jaar is de locatie WORM. Nooit eerder hebben zij deelgenomen aan de Popronde en dit jaar staan daar maar liefst drie bands: Über-Ich, Kids With Guns en Supra Naturals uit Den Haag.

In Hemingway op de Mauritsweg zal Dotan het podium betreden. Dotan komt regelmatig voorbij op 3FM en is ook 3FM's Serious Talent. Wederom is er dit jaar een 3FM stage tijdens Popronde Rotterdam. De 3FM stage is dit jaar in een nieuwe locatie: Westerpaviljoen. Hier spelen Angela Moyra en Sandy Dane. Angela Moyra zit momenteel in de finale van het tv programma De Beste Singer-Songwriter van Giel Beelen (iedere maandag om 22:45 uur op Nederland 3).

Melief Bender op de Oude Binnenweg is ook een nieuwe locatie voor de Popronde. Hier zullen singer/songwriters Willard Cody en Orlando optreden. In Veel Soeps komt 3rd Floor Magic; gooi goede reggae/ska, blues, hiphop en funk in een blender en je hebt 3rd Floor Magic!

De Unie heeft zoals ieder jaar singer/songwriters geboekt. Dit jaar niet de minsten: Guy Corneille won eerder dit jaar de Utrecht Popprijs en zal op 14 september te zien zijn in De Unie. In tegenstelling tot vorig jaar niet in het restaurant, maar in de mooie zaal!

Mocht je meer interesse hebben in het hardere werk, dan moet je in The Other Place zijn, waar Leen Steen (ex-programmeur Exit) de programmering voor zijn rekening neemt. The Other Place is een locatie op de Nieuwe Binnenweg die sinds kort ook een eigen programmering heeft, mede gefinancierd door het Promotieplan Rotterdam van de Popunie en DKC Rotterdam. Tijdens Popronde Rotterdam zijn Loud Squird, Dirty Bastards en Kayser Karel te bewonderen.

In 2011 opende deze band Pinkpop en nu openen ze Popronde Rotterdam voor de locatie Centrum Beeldende Kunst (CBK). Het gaat om de Limburgse band MADI, dit met haar band een akoestische set zal geven. MADI doet dit jaar ook mee aan de Sena Performers POPnl Award. Ook staat singer/songwriter Lucas Hamming in het CBK. Lucas won eerder dit jaar de popsongcompetitie Mooie Noten.

Over Pinkpop gesproken... Dit jaar opende Major Tom Pinkpop op de 3FM stage en raad eens... Ook Major Tom staat op Popronde Rotterdam! Zij spelen in Café Linssen op de Oude Binnneweg, waar ook Grote Prijs van Zuid-Holland winnaar in de categorie bands Atlantic Attraction zal optreden. De afgelopen twee jaar hebben Popronde bands Café Linssen onveilig gemaakt door op de bar te dansen/spelen. Wie weet zetten deze bands deze trend voort!

Nóg een nieuwe locatie is Muziekcafé JW in de Hoogstraat. Daar wordt een singer/songwritersessie gehouden door Rebecca Sier en Aafke Romeijn. Rebecca maakt mysterieuze folk, met tegendraadse ritmes of haast hypnotiserende herhaling. Met niet meer dan gitaar en stem creëert ze een intrigerende sfeer, geïnspireerd door Radiohead en Nick Drake. Aafke zingt op haar debuutalbum Stella Must Die! over stiekem zoenen in het fietsenhok, schoenen, gooien met keukenmessen en het leven en de tragische dood van Stella.

Laatst nog in De Wereld Draait Door en op 14 september alive and kicking in Club Vibes: The Jacks. Na The Jacks zal OneManWolfPack Club Vibes op zijn kop zetten. OneManWolfPack mengt alle muzikale stromingen tot een energieke mix van pop/rock en disco. Er is vanuit Club Vibes een inloop naar Stalles, waar The Vagary zal spelen. In hun korte bestaan bespeelden ze met hun strakke live act o.a. de Vera, EKKO en Tivoli (als support voor Pete Doherty) en begin 2012 waren ze Hollandse Nieuwe bij 3voor12.

Net als vorig jaar doet Roodkapje ook weer mee! Nouveau Vélo en Kleinindustrie zullen de boel platspelen. Nouveau Vélo maakt healing pop, geschikt voor en na een kater. Een kater omdat je dat ene deuntje of die rinkelende gitaren niet uit je hoofd kan krijgen. In maart 2012 stond the track Dirt (She is) van de band Kleinindustrie (Utrecht/Amsterdam) op 3voor12's Hollandse Nieuwe 27. Diezelfde maand verscheen de ep Live On The Water.

Rotown is zoals ieder jaar de afterparty locatie van Popronde Rotterdam. Dit jaar is Rotown ook het 3voor12 Hollandse Nieuwe podium. Er zal dit jaar niet alleen een afterparty band spelen, want Rotown heeft voor het eerst twee acts tijdens Popronde Rotterdam! De jonge band Palio Superspeed Donkey was eerder te zien bij De Wereld Draait Door en onlangs op Metropolis. Zo te zien krijgen ze geen genoeg van Rotterdam, want 14 september zijn ze gratis en voor niets te zien in Rotown. De afterparty band is Cirque Valentin. Cirque Valentin wordt getipt als grote festival hit van de toekomst en is de perfecte band om de Popronde te eindigen!

Tot slot staan singer/songwriter Bernard Gepken in O'Sheas op de Lijnbaan en High School Music Competition 2011 finalist PLeaSe! in Le Vagabond. Bernard is bekend als sessie-muzikant voor o.a. Daniël Lohues, Gerhardt, Sandy Dane en Tangarine. Bij PLeaSe! hoor je flarden van Jamiroquai, Incognito, Chef’Special, The Roots en meer.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke bands er spelen in Velvet Music Rotterdam, Gusto en Coffee Company Eendrachtsplein.

Ben jij erbij? Meld je aan bij het Facebook event!

Beluister het hele interview op de website van Live Uit Lloyd.

Etxra informatie
Datum: Vrijdag 14 september
Locatie: Diverse locaties, binnenstad Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de Facebook Pagina van Popronde Rotterdam.