HeavyLight stelt zichzelf voor

"Het is heel belangrijk dat het product goed verkoopt, zodat we zoveel mogelijk kunnen spelen"

Tekst: Florian Pak ,

Afgelopen oktober werd er door de studenten van de opleiding artist management van de hogeschool INHolland een bandcontest georganiseerd in de Nieuwe Oogst. Tijdens deze avond speelden 15 bands 1 nummer uit hun repetoire, met als doel de avond af te kunnen sluiten als winnaar

Afgelopen oktober werd er door de studenten van de opleiding artist management van de hogeschool INHolland een bandcontest georganiseerd in de Nieuwe Oogst. Tijdens deze avond speelden 15 bands 1 nummer uit hun repetoire, met als doel de avond af te kunnen sluiten als winnaar. Aan deze avond was een prijs gekoppeld door 3voor12 Rotterdam-Drechtsteden in de vorm van een interview. De act die zich na deze, ook zeker voor de studenten, geslaagde avond als winnaar mocht kronen was de Rotterdamse band HeavyLight.

HeavyLight is een vierman formatie, bestaande uit: Allart Hoekstra (lead zang - gitaar), Sander Beerens (bas - zang), Jerry Beerens (drum -zang) en Dylan Viset (toetsen - zang).  Allart Hoekstra heeft jaren in Revision gespeeld en de gebroeders Beerens speelden samen in de band Young & Desperate. Deze twee bands hadden al regelmatig met elkaar gespeeld en tegen elkaar gestreden tijdens verschillende wedstrijden.

Nadat Young & Desperate ophield te bestaan namen Sander en Jerry direct contact met Allart om te bespreken of ze misschien samen iets zouden kunnen gaan doen. "Wij zijn al jaren fan van Allart, en het leek ons geweldig om samen met hem een band op te zetten". Het toeval wilde dat Revision ook niet meer zo lekker liep. De definitieve “ja” van Allart liet echter wel even op zich wachten.  "10 jaar in een band, daar neem je niet zomaar afstand van". Om het plaatje compleet te krijgen werd Dylan, een jonge toetsenist  erbij betrokken. Dylan speelt al sinds zijn 7de piano en kan met muziek van Bach tot aan Daft Punk uit de voeten. "Het team werd daarmee zo muzikaal en opeens viel alles op zijn plaats!" Na ruim 2 maanden komt Allart op 1 augustus 2011 met een fles champagne op bezoek bij de familie Beerens. En daarmee was HeavyLight een feit.

Over de naam van de band waren de bandleden het niet direct eens. Met Revision had Allart een album met de titel Heavylightgemaakt en uiteindelijk werd dit gekozen als bandnaam. "Het is een goede sterke naam die alles zegt over onze muziek". Nadat ook de bandnaam geen struikelblok meer bleekte zijn kon HeavyLight echt van start. "

Voor september stonden een aantal shows op het programma die nog geboekt waren onder Young & Desperate. "We moesten toen als een hoerentoeter gaan schrijven en spelen om die avonden tot een succes te brengen" Veel materiaal werd overgenomen van Revision, voor een belangrijk deel geschreven door Allart.

Ook in de huidige bezetting is Allart vooralsnog degene die de nummers bedenkt. "Er zit genoeg talent in deze band, dus het is een kwestie van tijd voor de anderen ook met nummers komen. Vooral Jerry is hard bezig”. De inspiratie voor de nummers komen meestal uit het niets. "Ik schrijf niet echt. Ik speel gitaar en de tekst komt opeens. Je plant een aantal zaadjes geeft ze water. Sommigen komen tot bloei en anderen niet ".

De muziek die de heren maken wordt vooral beïnvloed door bands als MUSE, Kings of Leon maar ook Pink Floyd. "Heel uiteenlopende invloeden, maar eigenlijk ook weer veel van hetzelfde". Als jonge band is het belangrijk om zoveel mogelijk te spelen en een plaat of EP uit te brengen. "Het is heel belangrijk dat het product goed verkoopt, zodat we zoveel mogelijk kunnen spelen". Als band moet je natuurlijk ook de nodige ambities hebben.  "Het eerste jaar zouden we graag het al in het voorprogramma willen staan van een bekende Nederlandse band, bijvoorbeeld Di-Rect, Rigby of The Deaf. Maar ons doel, en dan kunnen we vredig sterven, is openen voor MUSE”.


Website: www.heavylight.nl
Facebook: http://www.facebook.com/HeavyLight.NL

Een paar komende optredens:
08-01-12: Rotown | Rotterdam (met Señor Sandor)
12-01-12: Finale INHolland Popprijs  | Sugar Factory, Amsterdam
13-01-12: Altersonic | Groningen
14-01-12: ’t Blok | Nieuwerkerk
15-01-12: Binnenhof | Amersfoort (met o.a. Loïs Lane)