Jong talent vertoont kunsten op HSMC 2012 voorronde

De strijd barst los!

Foto's: Megin Zondervan, Tekst: Guido den Boer ,

Op zaterdag 25 februari vond in het Rotterdamse Worm te Rotterdam de voorronde plaats voor de High School Music Competition 2012. Achttien deelnemende bands en acts in de categoriën Pop/Rock, Loud Music, Singer/Songwriter en Hiphop maakten hun opwachting op het podium. Met voor slechts zes deelnemers een finaleplek was het een spannende dag.

Op zaterdag 25 februari vond in het Rotterdamse Worm te Rotterdam de voorronde plaats voor de High School Music Competition 2012. Achttien deelnemende bands en acts in de categoriën Pop/Rock, Loud Music, Singer/Songwriter en Hiphop maakten hun opwachting op het podium. Met voor slechts zes deelnemers een finaleplek was het een spannende dag.

In de categorie Pop/Rock streden De Meiden van SoeT, DexX, Close Up, Kreatones, No Reply en Where's Johnny voor de twee finaleplaatsen. Close Up en Kreatones wisten deze te bemachtigen.


Bij Loud Music deden Big City Goose, Captian Orthegon, Double Mess, Dr. Downhill, Final Four en Twice the Same een gooi naar de twee finaleplaatsen. Final Four en Twice the Same wisten de jury te overtuigen en mogen naar de finale.

Démira Jansen, Josephine en Kelly Streekstra gingen in de categorie Singer/songwriter voor de finaleplek. Deze plek ging uiteindelijk naar Démira Jansen.

In de categorie Hiphop trachtten De Alliantie, Probleem & Ridicuul en Ronnie Flex zich een weg naar de finale te rappen. De jury koos voor Ronnie Flex.