Feel good optreden van Ntjamrosie in LantarenVenster

Zangeres geniet van het leven en draagt dit over aan het publiek

Tekst en foto's: Wim Barzilay ,

Voor de Kameroense Ntjam woonachtig in Rotterdam was het optreden in LantarenVenster een thuiswedstrijd en zij pakte flink uit in een bijna 2 uur durende show.

De muziek die Ntjam maakt is geïnspireerd op artiesten als George Duke en Stevie Wonder, en haar muziek valt te typeren als soul jazz met daarin ook ruimte voor Braziliaanse en Afrikaanse ritmes. Ze heeft tevens een eigen band, die haar begeleidt.
 

Ntjam beschikt over een veelzijdige stem met een hoog bereik en zij laat het publiek niet voor het wat het is en betrekt de toeschouwers regelmatig bij haar show.
Haar boodschap aan het publiek is om vooral te genieten van het leven en zij moedigt het publiek ook aan om dat vooral nu te doen door lekker los te gaan op de muziek.
 

Alleen dit komt er niet helemaal uit deze avond hoe Ntjam haar best ook doet en haar publiek blijft aanmoedigen komen de meeste mensen toch niet helemaal los deze avond.
 

Verder blijft het moeilijk om bij dit genre en zeker 2 uur lang optreden de aandacht van het publiek vast te houden en daarin is Ntjam goed geslaagd al miste ik wel wat interactie tussen de zangeres en haar bandleden. Een leuke verrassing was weer wel het duet met Esperanzah Deswil, een eveneens bevallige zangeres die ook het voorprogramma van het optreden verzorgde.