Half Way Station neemt je mee naar een spookstadje op Moonshine

Een plaat om dorst van te krijgen

Tekst: Marin van Campen ,

Een thema-album kom je tegenwoordig nauwelijks nog tegen. Het eerste bandalbum van Half Way Station, Moonshine lijkt dat wel te zijn. Hoewel stukken genuanceerder dan de thema-albums die we kennen uit de jaren zeventig, geeft de Rotterdamse band deze release een duidelijke sfeer mee.Half Way Station neemt je mee op reis door een verlaten woestijn, waarbij het laatste station allang gepasseerd is.

De titel Moonshine is afgeleid van de homebrew sterke drank uit de zuidelijke staten van de VS. En dat is precies waar je je waant wanneer je Moonshine beluistert. Beelden van verlaten stadjes met 'Gulch' in de naam doemen op in je hoofd. Een desolate zwerftocht door de woestijn met niets dan een fel brandende zon en hier en daar wat tumbleweed. Wanneer je ook maar één Lucky Luke-album of Western hebt gezien is het beeld inmiddels duidelijk. Vergeet Ennio Morricone, hier is Half Way Station!

De Rotterdammers creëren met twee drummers op één kit, een elektrische gitaar, banjo, viool, piano, een handvol effecten effecten en uiteraard een blues harp niet alleen eerdergenoemde denkbeelden. Half Way Station maakt bovenal vooral mooie muziek! Op opener Mind Over Matter en Junction #3 na, beide tracks zijn instrumentaal, zijn alle nummers op Moonshine voorzien van uitstekende zang. Elma Plaisier en Rikke Korswegen tekenen hiervoor, net als dat zij verantwoordelijk zijn voor het schrijven van dit album.

Moonshine is een echt luisteralbum. Ga zitten, sluit je ogen en beleef deze cd. Het liefst via je koptelefoon, zodat je afgesloten bent van de buitenwereld en Moonshine optimaal kunt ervaren. Vergeet niet iets te drinken binnen handbereik te hebben, want met name The Long Walk is een nummer om dorst van te krijgen.

Half Way Station heeft met Moonshine, dat uitgekomen is op het Excelsior-label, een prachtig album afgeleverd. Een album dat niet snel zal vervelen en waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten.