Afka stelt zich voor

Zondag 26 februari te zien tijdens clubavond 3voor12 Zuid-Holland in Rotown

Tekst: Florian Pak ,

Zondag 26 februari is er een nieuwe clubavond in Rotown.
De Rotterdamse Akfa zal deze avond openen. Maar wie schuilt er achter deze band? Afka stelt zich kort voor.

Stel jezelf eens voor:

Ik ben Aafke een singer/songwriter/performer. Ongeveer een jaar geleden heb ik muzikant/producer Adriano DiTamorra benadert om een samenwerking aan te gaan. De debuut EP 'Thunder in our heart' is daar het resultaat van. Verder is Afka is een project waar live altijd meerdere kunstenaars bij betrokken zijn. Ik hoop de mensen live meer te kunnen geven dan gewoon een paar nummers afspelen. Ik moet mezelf en de sfeer totaal kunnen transformeren in iets anders, waardoor ter plekke een nieuwe realiteit ontstaat.

 
Wat voor muziek maken jullie?

We maken synthpop, indiepop. Hoe het wordt genoemd is eigenlijk aan de luisteraar. We pakken van verschillende genres, sounds die we mooi vinden. Dat kunnen ook soundscapes/sferen zijn zoals je bijv. duidelijk hoort op onze nummers 'Far away' en 'King'.  Elk nummer is een klein verhaal dat zowel een individu is, als mengt met de rest. 

Wat is het toekomstbeeld?

Ik hoop het publiek te blijven raken. Verder bijzondere samenwerkingen aan blijven gaan met andere getalenteerde kunstenaars, ook buiten Nederland, waarmee we live de performance steeds meer kunnen laten groeien. En natuurlijk geboekt worden voor de komende festivals!
 
Check www.afkaforpresident.com voor een gratis download van de EP 'Thunder in our heart'!