Platenzaak Plato in Rotterdam sluit

Eigenaar Rein Mos gooit handdoek in de ring

Atze de Vrieze ,

Platenzaak Plato in Rotterdam sluit per januari 2013. De zaak zat al een kwart eeuw aan de Meent, maar eigenaar Rein Mos ziet een huurverlenging van vijf jaar niet zitten. "Vanwege een gehoorbeschadiging kan ik niet lang in de winkel staan en geen van de personeelsleden wil de zaak voortzetten."

De afgelopen jaren sloten heel wat platenzaken in Nederland. Persoonlijke omstandigheden spelen daarbij niet zelden een hoofdrol in het vergrijzende vakgebied. Zo sloot winkel Da Capo in Utrecht vorig jaar toen eigenaar Michel Terstegen overleed. Natuurlijk speelt ook de teruglopende markt een belangrijke rol, vertelt Mos zelf op Facebook. "Mensen bestellen steeds vaker cd’s en dvd’s op internet. Daar komt bij dat Rotterdam door het sluiten van poppodia nauwelijks nog een muziekcultuur heeft. Dat zie je terug in de cd-verkoop van nieuwe releases."

Geinteresseerden kunnen zich alsnog melden om Plato in Rotterdam voort te zetten, maar eigenaar Mos tipt gegadigden in elk geval om een andere locatie te kiezen. "Een platenzaak op en A1 locatie met meerdere personeelsleden is niet meer van deze tijd. Maar om eigenaar van een platenzaak te zijn is geweldig!"