Ook dit jaar weer veel livebands op de Pleinbios

Veel lokale acts op Museumplein

Joris Telgen ,

Dat de Pleinbios een fenomeen is in Rotterdam hoeven we hier niet meer te vermelden. Sinds 2011 is het evenement weer terug op het oude vertrouwde Museumplein. Van 15 augustus tot 2 september is het elke dag feest. Dat de films goed gekozen worden weet ook iedereen. Dat je van tevoren ook een hapje kan eten en tegelijk van een leuk bandje kan genieten is misschien nog niet helemaal doorgedrongen. Daarom heeft 3voor12 Zuid Holland het live programma van dit jaar uitgepluist. Hieronder een overzicht!

15 en 23 augustus - film: The Artist / Prof. Heartbreaker  - band: Arthur Flink
State of Monc combineert acoustische instrumenten met elektronische beat. Dansbare nu jazz. Arthur Flink is als trompetist onderdeel van dit collectief.

16 augustus - film: Shame - band: Verbal Relic
Verbal Relic is een jonge band uit Rotterdam. Hun muziek is het best te omschrijven als alternatieve rock. Vooral opvallend is dat zij hun nummers met evenveel gemak ook in een akoestische versie kunnen spelen wanneer de omstandigheid daar om vraagt.

17 augustus - film: Beginners - band: City Safari Blue
Een combinatie van house-, world- and jazz. Thema's zijn stories of life, love en emigration. 'Live music to make you dance, experience the newness and simply enjoy!'

18 en 30 augustus - film: Hunger Games / Rundskop - band: De Wet
Driemans bluesrock coverband uit Rotterdam.

19 augustus - film: Jiro Dreams of Sushi - band: Lula Bir
Lula Bir bestaat uit enkel en alleen Janna Haring. En Janna Haring is een liedjesmaakster, iemand die zichzelf, haar gedachtengang en haar dromen binnenstebuiten keert en daar dan weer over zingt.

21 augustus - film: Medianeras - band: Silver Line

24 augustus - film: Let The Right One In - band: Saint Vincent & the Grenadines
Saint Vincent and the Grenadines is afkomstig uit het bepaald niet tropische Alblasserwaard. De muziek heeft zowel raakvlakken met de alternatieve rock van de jaren '90 als met moderenere post-rock/new wave. Sfeer en samenspel voeren de boventoon, maar worden steeds in toom gehouden door de zoektocht naar pakkende melodieen. Slepende instrumentale composities worden afgewisseld met puntige indie-achtige nummers.

25 augustus - film: Moonrise Kingdom - band: Max & the Cuties
'Powerful melodies combined with disarming lyrics, player without pretence'

26 augustus - film: Play Time - band: Disco in Dynamo
Disco in Dynamo speelt oldschool rock 'n roll met een modernere stoner/punk/newwave/garage sound. 

27 augustus - film: Les Geants - band: Silver Linings
Rotterdamse band. Ze spelen een mix van verschillende invloeden: pop, punkrock, powerpop, rock en hardrock.

29 augustus - film: Et Maintenant, On Va Ou? - band: Minor Details
Alternatieve Rotterdamse rockband.

31 augustus - film: The Angels Share - band: Weissmuller
Weissmuller maatk ingetogen sombere liedjes met dromerige, beeldende teksten die soms ontsporen in een explosie van geluid. Af en toe breekt de zon door in korte puntige punkpop-liedjes. 

1 september - film: Men in Black 3 - band: Convoi Exceptional
'Met een overdaad aan energie vliegen de opzwepende ritmes om de oren, versterkt door scheurende blazers en ronkende baspartijen.' Ontstaan als een 'straat-act', organisch gegroeid tot een heuse band. 

2 september - film: 2KM2 - band: De Rotterdamse Mondharmonica Club
Een orkest dat instrumenten bespeelt die in de jaren '50 en '60 zo populair waren. De ouderen onder ons zullen zich dat ongetwijfeld herinneren. Tegenwoordig wordt dit instrument nog slechts door een beperkt aantal mensen bespeeld, waaronder de Rotterdamse Mondharmonica Club.

Het terrein is elke dag vanaf 19:00 geopend. Om half tien start de film. De bands spelen voor aanvang van de film op een kiosk op het terrein.