Tweede editie BoomDox festival in Mini Mall

Nieuwe Hip Hop In Je Smoel

Joris Telgen ,

De tweede editie van BoomDox festival gaat plaatsvinden op 23 september in Mini Mall. Het festival is gefocust op de nieuwe ontwikkelingen binnen de hip hop. Dit is terug te zien in de programmering maar ook aan de dropbox contest waarin een plaats op het festival is te winnen voor aankomend talent. Met zowel een binnen- als buiten podium wordt de 2012 editie groter dan vorig jaar. Op het affiche staan onder andere: Sticks, Rico, Kubus, Nul Acht Elf, Oddisee (+ live band) en Safi & Spreej ft. Tiewai. Klinkt goed? Lees verder!

Dropbox contest

Binnen de line-up is nog één open plaats. Tot en met maandag 20 augustus kunnen artiesten een video (videoclip, showopname, gewoon spitten in de webcam, maakt niet uit) uploaden in de Dropzone van Hiphopinjesmoel.com. De organisatie van BoomDox kiest de tofste inzendingen, met die artiesten wordt vervolgens een interview opgenomen. Middels het aantal stemmen op die interviews wordt de uiteindelijke winnaar bekend.

Cypher

Op 16 augustus vindt er wederom een cypher plaats op het Schouwburgplein. Een wat? Zie het als een cirkel freestylende rappers. Er zullen artiesten uit de line-up aanwezig zijn maar verder is iedereen vrij om te laten zien wat hij kan. Hieronder kan je beelden zien van vorig jaar. Aanvang: 20:30.

 

Line-up

Kubus, Rico & Sticks, Oddisee (VS) + live band, Duvel X Nikes, Lexcouper, Sammie + Del'Boy (UK), Safi & Spreej ft. Tiewai (BE), Nul Elf Acht (EP release), Rmtainment presents: Black Wolture (EP release) en Conceptz (EP release), Eastgarden Music presents: Persoonlijk “PSL” / Cerebros / Berry / Bren Emsee / Niyulah Melanin / DJ Salesman 
Buitenpodium met: DJ Cut Nice en DJ Rockid (Fatlady) X DJ DNS en DJ EZD (Shit is Bangin) X DJ Mista Sweet en DJ SD (H3C), Hosts: RMB & Master Surreal.
 
Het festival vindt plaats op 23 september 2012 in de Mini Mall naast BIRD op de Raampoortstraat. Kaarten kosten 10 euro en worden aan de deur verkocht.