Popronde Rotterdam special op Stadspodium

voorproefje op Grotekerkplein

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Om iedereen klaar te stomen voor het evenement op vrijdag 14 september, in de binnenstad van Rotterdam, wordt er op zondag 26 augustus een Popronde special gehouden op het Stadspodium op het Grotekerkplein. Hier kun je alvast een voorproefje krijgen van drie bands/acts die je ook op 14 september terug kan zien. En er spelen ook twee lokale bands, die van september tot november het land door gaan touren.

De Popronde is een rondreizend festival door Nederland waar opkomende bands de mogelijkheid krijgen om buiten hun regio te spelen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt. Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'.

Op de Popronde special van 26 augustus spelen Atlantic Attraction, Duncan Idaho, We Sell Guns, OneManWolfPack en MADI. Duncan Idaho en We Sell Guns komen uit Rotterdam, dus zij zullen op 14 september niet op Popronde Rotterdam staan, omdat het de bedoeling is dat de bands buiten hun regio spelen om meer bekendheid/speeltijd te krijgen. De bands staan wel op de Popronde special. Laat je inpakken met subtiel gitaarspel, een snufje elektronica en catchy ritmes.

Duncan Idaho verzorgde al de support voor Manic Street Preachers. Waarom? Dat zie je op de Popronde special.

We Sell Guns is een groovend rock 'n' roll-duo, met doorgewinterde muzikanten. Hun sound zou voor liefhebbers van The Black Keys of The White Stripes nog eens heel interessant kunnen klinken.

OneManWolfPack mengt alle muzikale stromingen tot een energieke mix van pop, rock en disco. Met vintage synthesizers en catchy vocals verbouwt OneManWolfPack de kleinste kroeg tot King Size Disco.

Atlantic Attraction is een viertal keurig opgeschoren jongemannen met slimme, gelaagde gitaarpopliedjes zoals ze horen te klinken. Dit jaar won de band de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Hoe snel kan het gaan? Nog geen drie jaar is MADI bezig, maar de band stond al op Pinkpop, in DWDD en bij UB40 op het podium, met ingetogen pianoliedjes en stevige popnummers met een rauw randje.

Tijdschema
14:00 – 14:30 Atlantic Attraction
14:40 – 15:10 Duncan Idaho
15:20 – 15:50 OneManWolfPack
16:00 – 16:30 MADI
16:40 – 17:10 We Sell Guns

Extra informatie
Datum: Zondag 26 augustus
Locatie: Stadspodium, Grotekerkplein, Rotterdam
Aanvang: 14:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Popronde Rotterdam of de Facebook pagina.