The MAYDAYS stellen zich voor

Eerste clubavond nieuwe seizoen

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

De zomerfestivals zijn voorbij, dus is het tijd om lekker naar binnen te gaan. Het begin van dit nieuwe seizoen starten wij direct met een clubavond, zondag 2 september in Rotown. Tijdens deze eerste clubavond staan The MAYDAYS en S As In Assassins op de planken. De heren van The Maydays zullen deze avond hun tweede langspeler Mrk// presenteren.
Wie er schuil gaat achter deze band lees je hier.

Stel jullie eens voor:

De legende gaat dat zo'n 9 jaar geleden vier knapen in zwarte outfits met roze Converse AllStars de wereld terroriseerden met ontzettend snelle, niet meer bij te houden punkrock. Waar de roze tinten zijn gebleven weet niemand, maar nadat de punkrockers uit hun roze schoenen en punkgenre waren gegroeid zijn zanger/gitarist/songwriter Pieter Sneep en bassist Erik Aalbers the MAYDAYS gestart. Voormalig roze-schoenen-drummer Jaap Kooiman werd later alsnog als onmisbaar erkent.

Wat voor muziek maken jullie?:

Toen the MAYDAYS in het leven werden geroepen lag de nadruk op het mengen van verschillende genres in een gezonde rock-blend. De MRK.II doet daar zeker niet aan af: we zien het als een gezonde milkshake van blues, punkrock-roots, jaren 70 psychedelica en indierock, maar als we het publiek moeten geloven gooien we er ook nog een snufje hiphop tegenaan. Gelukkig horen daar ook altijd complimenten bij, dus voor ons is het alleen maar leuk. Hoewel de muziekstijl nogal kan verschillen, blijft de boodschap altijd hetzelfde. De nadruk ligt altijd op eigenaardigheden in het Westerse leven; ren je net als iedereen mee in die doodlopers-race van je carriere of zoek je liever met je laid-back vibe het avontuur op?

Wat is het toekomstbeeld?:

De grote droom voor de toekomst is nog altijd op een groot festival te staan als Pukkelpop, Lowlands of Rock Werchter. Eerder stoppen we ook niet! Het maakt niet uit of het nu is of als we 40 zijn, maar het zal ooit gebeuren. En als we tussendoor ook een album kunnen schrijven dat net zo breed en tijdloos is als the Dark Side of the Moon is het verhaal al helemaal legendarisch.

Maar in de nabije toekomst ligt de nadruk op veel shows spelen om stoom af te blazen van de MRK.II productie. Wat wordt je daar gestresst van! En de album release is pas het begin - dan moet je nog alle media inlichten, recensies regelen en dergelijke. Dan willen we tussendoor ook nog even tijd maken voor een videoclip of 2. Oftewel, voorlopig niet stil zitten is het toekomstbeeld.

Zoals je van ons gewend bent zal ook deze avond gratis toegankelijk zijn. Het album is al in zijn geheel gratis te downloaden, ideaal om je in te luisteren dus.

Rotown, zondag 2 september 2012. Deuren open 21:00, gratis toegang.