Kap Bambino zet Rotown op zijn kop

Vijf jaar Bond voor Wilde Dansers doet naam eer aan

Tekst: Joris Telgen, Foto's: Dennis Wisse ,

Het vijfjarig jubileum van de Bond voor Wilde Dansers wordt gevierd in Rotown vanavond. Er is een uitgebreid programma met Kap Bambino, Kate and Leopolt en DJ Ella Bandita. De zaal is getransformeerd tot een wild dansbal met vlaggetjes, aluminiumfolie en blacklight lampen. Ook is een groot deel van de aanwezigen uitzinnig kleurrijk gekleed. Het is stampvol en er hangt een feeststemming.

Als eerste is het podium voor het Franse Kap Bambino. Caroline Martial en Orion Bouvier komen uit Bordeaux en vormen een excentriek elektrisch duo. Zodra ze verschijnen, begint de zaal al te juichen, Caroline groet, begint te springen en Orion vuurt zijn 8-bit terreur af op het publiek. Het optreden is nog geen dertig seconden bezig of het is los. Iedereen danst, springt, lacht en schreeuwt, Kap Bambino zelf het hardste van allemaal. De muziek heeft een zwaar dreunende beat met catchy lo-fi melodieën maar boven alles is het extreem dansbaar.  Na het eerste nummer krijgt de band oorverdovend applaus. Bij het tweede nummer springen de eerste mensen van het podium en worden de eerste crowdsurfers gespot. Door de combinatie van een welwillend publiek en de flitsende Caroline Martial is er niet veel voor nodig om de zaal op zijn kop te krijgen.

De spanning en de energie die vanaf het eerste moment aanwezig is, wordt vastgehouden tot het eind van het optreden. Orion Bouvier kijkt nergens meer van op. Caroline danst alsof ze in een trance verkeert, ze gaat op in de muziek, duikt daarna het publiek in, gaat op de grond liggen, wordt opgetild en terug op het podium gegooid. Ze lacht, ‘merci’. Na een spetterende set is het afgelopen. Kap Bambino heeft bewezen een feestje te kunnen bouwen.

Later op de avond is het tijd voor de tweede act: Kate and Leopolt. Dit Rotterdamse duo treedt op in een vergelijkbare setup als Kap Bambino, ze hebben de reputatie dat ze qua intensiteit zeker niet onder doen voor de eerst genoemde. Leopolts hoofd is gehuld in doeken, hij ziet eruit als een mummie. Kate draagt een wel erg weinig verhullende outfit. Ze maken er een show van: ‘Kate will you marry me?’, ‘Oh yes Leopolt!’. Ze zijn wild, met felle elektronische beats. Het publiek feest door. Na Kate and Leopolt gaat het feestje nog lang door met onder andere DJ Ella Bandita die draait.

De Bond voor Wilde Dansers doet zijn naam eer aan vanavond. Het is een tijdje geleden dat Rotown zo op z’n kop heeft gestaan. Alle aanwezigen waren in feeststemming. De bond bestaat dan al vijf jaar maar van dit soort avonden willen we er nog veel meer zien.