Jacuzzi Boys nemen de zon uit Miami mee naar Rotown

‘Bright As Neon, Fun As Hell’

Tekst: Joris Telgen, Foto's: Dennis Wisse ,

In een goed gevulde zaal spelen vanavond de Jacuzzi Boys. Ze komen uit Miami en hebben twee platen uitgebracht: ‘No Seasons’ in 2009 en ‘Glazin’ in 2011. Ze staan bekend als excentriek en vol energie. Ze hanteren een motto ‘Bright As Neon, Fun As Hell’. Dat mogen ze vandaag in Rotown waar maken.

Er komen drie jongens van ergens begin twintig het podium oplopen. Ze kijken niet naar de zaal maar naar hun schoenen. Ze zien er uit alsof ze rechtstreeks uit een jaren ’90 teenage highschool film komen. De gitarist speelt een paar akkoordjes op zijn gitaar en dan komt de hele band in actie. Het geluid staat hard en er komt een golf van energie over het publiek heen. De muziek van de Jacuzzi Boys heeft dat namelijk in zich. Energiek, funlovin’ en achter elkaar door. Het publiek wordt meegenomen naar de zonnige stranden van Florida waar het die dag extra lekker weer is.

Zodra het tweede nummer wordt ingezet, valt op dat het precies hetzelfde klinkt als het eerste nummer. Hetzelfde tempo, dezelfde akkoordenstructuur en dezelfde vibe. De Jacuzzi Boys maken weinig contact met het publiek en zijn geconcentreerd bezig met het spelen van de liedjes. De gitarist houdt zijn partijen eenvoudig met af en toe een korte gitaarsolo. De teksten zijn van hetzelfde kaliber, vaak een variant op ‘wooptidoo’ en ‘wooly booly’. De bassist kijkt het hele optreden naar zijn basgitaar en alleen de drummer vormt een uitzondering op het plaatje. Met zijn grote bril en idiote kapsel ziet hij er maf uit maar hij weet wel waar hij mee bezig is. Hij hakt op zijn drumstel, speelt enorm strak en houdt in zijn eentje de spanning in de muziek. Voor in de zaal wordt gedanst.

Het optreden gaat verder zoals het begonnen is. Ergens aan het eind van de set is er één moment waarop de Jacuzzi Boys laten zien dat ze toch kunnen afwisselen. De gitarist laat zijn gitaar rondzingen, begeleid door zware bas en drums. De lichten dimmen en er wordt spanning opgebouwd. Het komt redelijk goed uit de verf echter duurt dit moment nog geen twee minuten en daarna valt de band weer terug in het vertrouwde patroon.

Na een klein uurtje is het afgelopen. Het publiek heeft zich goed vermaakt en er volgt applaus. De Jacuzzi Boys hebben een lekkere vrolijke, optimistische vibe en een strakke sound. Wat mist is een gevarieerde set en een live performance die past bij de muziek. Toch is het zeker niet slecht. Maken ze het vandaag waar in Rotown? Half.