Sfeerverslag dagprogramma vrijdag

Plaza Mozaique, Perron Mozaique, Haircut before the Party en het Contemplatorium

Tekst: Joris Telgen, Lodewijks Hoebens Foto's: Marcel van Leeuwen, Robert Tjalondo ,

Motel Mozaique is een festival waar kunst, architectuur, dans en muziek samenkomen. Ook overdag zijn er veel evenementen in Rotterdam. 3voor12 was erbij! <br><br>
Plaza Mozaique, Schouwburgplein voor normale mensen, is met veel restaurants, een bioscoop en een casino de perfecte plaats om te beginnen op Motel Mozaique. De bezoeker komt echter voor hele andere zaken: even je haar laten knippen tijdens Haircut Before the Party, strandstoelen ontwerpen of genieten van ´illegale´ artiesten tijdens Vive la Straatmuzikant.

Wunderbaum

De eerste show op de Hofbogen, omgedoopt tot Perron Mozaique, is Wunderbaum. Deze Nederlandse dans- en muziekperformance is een vertolking van de voorstelling: ‘Songs For The End Of The World’. Ze komen op in rode bergbeklimpakken met grote bontkragen. De basis van de sound is een drumcomputer met synthesizers en het geheel heeft een jaren 80 vibe, denk aan The B-52s. Alle leden van Wunderbaum zingen en in de instrumentale stukken wordt gedanst. De show is grappig, een beetje melig maar vooral heel vrolijk. (JT)

Haircut before the Party

Mocht je nog een nieuw kapsel nodig hebben om te schitteren op Motel Mozaique, dan ben je bij Haircut Before the Party aan het juiste adres. Men krijgt een gratis knipbeurt in ruil voor een gezellige babbel. Deze Britse mobiele kapsalon staat beide dagen tot acht uur ´s avonds op het festival. (LH)

Contemplatorium: Vortex

De blikvanger van op Plaza Mozaique is het Contemplatorium: Vortex, een gigantisch opgeblazen kunstwerk van de Nederlandse artiest Rob Sweere. Het benadrukt het gesloten gevoel van de menigte. Bezoekers kunnen het gebouw betreden en op zoek gaan naar de innerlijke rust. Zodat de bezoekers relaxed de vrijdagavondconcerten in kunnen. (LH)