Tips van de week

3voor12 Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

Isbells

De Belgische band Isbells staat woensdag in LantarenVenster. Deze heren en dame maken melodieuze, sfeervole muziek in de stijl van Fleet Foxes en Bon Iver. Over de hele wereld werd het debuutalbum goed ontvangen. Inmiddels is het tweede album 'Stoalin' klaar en is het tijd om Rotterdam aan te doen. In het voorprogramma staat de Belgische singer songwriter Renée Sys.

Woensdag 25 april, LantarenVenster, €13,--

Dave von Raven 25 jaar Rotown show

De host van de 25 jaar Rotown show is niemand minder dan Dave von Raven, zanger van The Kik. Als kapitein van het schip vaart Dave ons langs diverse acts die zich op een of andere manier verbonden voelen met Rotown. Middels een vraaggesprek met Dave zullen we erachter komen wat Rotown voor deze artiesten zo speciaal is. Naast de verhalen zal er uiteraard ook live gemusiceerd worden. Artiesten die o.a.  langskomen: Face Tomorrow, Dazzled Kid, Maurits Westerik (GEM) en Lucky Fonz III.

Woensdag 25 apri, Rotown, €7,--

SILA

Op 28 april 2012 presenteert effendy een exclusief concert van de koningin van de Turkse popmuziek ‘SILA’ bij De Neuwe Oogst in Rotterdam. Na een succesvol concert, kortgeleden in Amsterdam, komt ze nu het zuidwesten van het land op z’n kop zetten. Voor en na het concert van SILA zullen DJ’s Eyup, Orkun en Silence het publiek vermaken met de lekkerste beats. Het is een niet te missen gelegenheid voor de liefhebbers van Turkse popmuziek.
 

Zaterdag 28 april, De Nieuwe Oogst, €30,--

The Cosmic Carnival

Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland in 2009 concentreerden de Rotterdamse sixties-rockers van The Cosmic Carnival zich lange tijd op één ding: spelen, spelen en nog eens spelen! Van huiskamers tot aan Paradiso en van Casablanca tot aan New York. Nu is het dan eindelijk tijd voor de release van hun langverwachte debuutplaat, Change The World Or Go Home.

Zaterdag 28 april, De Unie