Tips van de week

3voor12 Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

10 jaar Rock 'n' Roll Highschool

Rock 'n'Roll High School bestaat tien jaar en dat is reden voor een feestje. Er wordt een speciale editie van het magazine uitgebracht en in Rotown wordt feest gevierd. Wie de verjaardagsgasten zijn is een verrassing, maar met Blaudzun, The Deaf en The Kik als klanten moet dit wel goed zitten.

Donderdag 5 april, Rotown, gratis.

Horses on Fire & We Sell Guns

In de Kroepoekfabriek is het vrijdag tijd voor ronkende gitaren. De Belgische band Horses on Fire won in 2009 al de Global Battles of the Bands Belgium en sindsdien zijn deze mannen bezig een flinke livereputatie op te bouwen. De Rotterdamse band We Sell Guns zijn iets minder lang bezig, maar daarom niet minder goed. Ook deze band timmert aardig aan de weg en is zeker een band om in de gaten te houden.

Vrijdag 6 april, Kroepoekfabriek, €5,-- (voorverkoop) €7,-- (deur)

De Heideroosjes

Na 22 jaar en ruim 1500 optredens houden de Heideroosjes het voor gezien. Dit afscheid zal gevierd worden met een aantal optredens door het land. Dit gaat ook nog is gepaard met een gloednieuw album "Cease Fire"

Vrijdag 6 april, Bibelot, €18

Aaron Parks Trio

De 25-jarige Amerikaanse Aaron Parks behoort tot een nieuwe generatie innovatieve jazzmuzikanten die niet bang zijn buiten de lijnen te stappen. Parks maakt progressieve jazz, maar maakt net zo makkelijk gebruik van hiphop en indierockinvloeden.

Zaterdag 7 april, LantarenVenster €18,--

Halve finale Emergenza

In Baroeg barst dit weekend de strijd los tussen negen bands die allemaal een plaats willen veroveren op het podium van het Taubertal Open Air Festival. Aan maar liefst 30.000 toeschouwers kunnen de finalisten zich daar presenteren. Welke band wil dat nou niet?!

Zaterdag 7 april, Baroeg €13,-- (€10,-- voorverkoop). Kaarten alleen verkrijgbaar via de deelnemende bands.

The Charm The Fury & Textures (Face Tomorrow = afgelast)

Geen zin om Pasen door te brengen met eieren zoeken? Snappen wij! Begeef je daarom richting Het Kasteel in Alphen aan den Rijn voor een fijne show van de mannen van Textures! De Rotterdamse heren van Face Tomorrow kunnen wegens persoonlijke omstandigheden het optreden niet doen maar in hun plaats kun je genieten van The Charm The Fury! Vrolijk Pasen!

Zondag 8 april, Het Kasteel, €15,-