Tips van de week

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Gallops + S as in Assassins

Gallops is moeilijk in een hokje te plaatsen en vergelijkingen met Aphex Twin maar ook Fugazi kunnen zomaar gemaakt worden. In combinatie met het van Rotterdamse bodem afkomstige S as in Assassins 5-koppig indie collectief belooft dit een bijzondere avond te worden!

Woensdag 14 september, Exit, 5,- Euro

 

Beukorkest

Beukorkest bestaat uit zeer uiteenlopende muzikanten die voor korte tijd samenkomen en muziek maken die uiteenloopt van freejazz tot rock tot spoken word. Met leden als Johnny Dowd, Solex, DJ DNA en bandleden van Crappy Dog belooft ook deze editie weer spectaculair te worden.

Donderdag 15 september, Off Corso, 15,- Euro

 

Popronde

Rotterdam staat vrijdag in het teken van de Popronde. Op verschillende locaties kan worden gekeken en geluisterd naar relatief nieuwe bands. De Popronde geeft deze bands de mogelijkheid om te spelen buiten hun 'hometown'. Grote kans dat je hier de nieuwste hippe band van Nederland gaat ontdekken. Chef' Special en The Mad Trist stonden al op eerdere edities. Ga kijken en ontdekken. De infostand van het festival staat vanaf 19.30 uur in Heidegger. Check het hele programma op: http://www.popronde.nl/steden/Rotterdam/

Vrijdag 16 september, verschillende locaties in Rotterdam

 

Laura Vane & the Vipertones 

Deze negenkoppige band is ontstaan uit verschillende projecten. Onder leiding van de Engelse schoonheid Laura Vane brengt deze - gedeeltelijk Dordtse - band een sterke mix van funk en soul. Laura Vane verleende haar stem onder andere al aan Gnarls Barkley en Mike Skinner en samen met haar Vipertones heeft zij al meerdere malen bewezen garant te staan voor een swingend feest.

Vrijdag 16 september, Bibelot, 11,- Euro