Nieuwe WORM opent volgende week

Bijzonder gerecycled interieur "het wachten waard"

Christiaan Walraven ,

Eind vorig jaar sloot het vooruitstrevende Rotterdamse podium WORM, dat zichzelf ook wel Instituut voor Avantgardistische Recreatie noemt, de deuren aan de Achterhaven om dit jaar weer te openen op een nieuwe locatie op Boomgaardsstraat 71. Volgens de laatste planning zou het nieuwe pand dit weekend openen en zelfs de programmering was al rond, maar uiteindelijk wordt de opening toch uitgesteld tot volgende week.

Bijzonder gerecycled interieur "het wachten waard"

Eind vorig jaar sloot het vooruitstrevende Rotterdamse podium WORM, dat zichzelf ook wel Instituut voor Avantgardistische Recreatie noemt, de deuren aan de Achterhaven om dit jaar weer te openen op een nieuwe locatie op Boomgaardsstraat 71. Volgens de laatste planning zou het nieuwe pand dit weekend openen en zelfs de programmering was al rond, maar uiteindelijk wordt de opening toch uitgesteld tot volgende week. PR-medewerker Joost Bult: "Door een aantal openstaande punten in de verbouwing is het nog niet mogelijk het pand te laten keuren door de brandweer. We zetten alles op alles om woensdag open te kunnen. Het is een tegenslag, maar we hebben het programma voor dit weekend in ieder geval weten te verhuizen naar andere locaties op loopafstand."

Ondanks de vertraging is Bult erg enthousiast over de nieuwe WORM. "We gaan een nog breder aanbod bieden, met meer filmscreenings en workshops. We hebben een nieuw drank assortiment en gaan proberen een nieuw publiek te bereiken. Ook hebben we een nieuw gerecycled interieur." In dit door 2012Architecten ontworpen interieur zijn onder meer vliegtuigpanelen met raampjes tegen de wanden en aan het plafond te vinden, waarin led-lampen worden bevestigd. Er worden lockerdeurtjes uit het oude Tropicana-zwembad hergebruikt, vliegtuigstelen zijn met oude oranje stoelbekleding uit NS treinen bekleed, oude jeans worden gebruikt als isolatiemateriaal en de geluidsdempende bestaat vloer uit drie lagen hergebruikt systeemplafond.

De kantoorruimte van WORM krijgt eveneens een nieuwe uitstraling. "Atelier van Lieshout heeft een bunkergevoel meegegeven aan de nieuwe ruimte", vertelt Bult. "Die is opgebouwd uit verroest staal. En de rokersruimte zal mensen een nieuwe reden geven om te gaan roken. Het is misschien wel de mooiste rookruimte van het land. Hij hangt in de ingang met uitzicht over de bezoekers die naar binnen komen."

De komende weken zal WORM proefdraaien met onder andere het releasefeest van de debuutplaat van Rats On Rafts, een Moombahton clubavond met Munchi en verschillende filmscreenings. Op vrijdag 28 oktober is de officiële opening van het nieuwe pand.