Kort Rotterdams

Nieuws uit Rotterdam, Dordrecht en omstreken

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Een kleine greep uit recente gebeurtenissen: release's, expo's, breakup's en ander drama!

Nieuws uit Rotterdam, Dordrecht en omstreken

The Bullfight stopt ermee

Halverwege de opnames van het nieuwe album stopt de Rotterdamse band The Bullfight ermee. Zanger Nick Verhoeven neemt de tijd voor andere dingen in zijn leven. De overige bandleden slaan de handen ineen om een nieuwe band op te starten. Zangers worden hierbij ook uitgenodigd materiaal te sturen naar info@thebullfight.nl. De site en mail blijven voorlopig actief.

 

Inschrijving project Reflex 6 geopend

Reflex is een project voor jongeren uit de omgeving Drechtsteden waarin zij onder begeleiding van professionals spetterende shows maken. Inschrijven is vanaf nu weer mogelijk voor de volgende categorieën: muziek, dans, theater, licht, decor en video. Check hiervoor www.projectreflex.nl

 

Roger Steward in de running voor 'Zanger Gezocht'

Poprock band Only Seven Left is via een internet campagne op zoek naar een nieuwe zanger om hun muzikale carriere mee voort te zetten. Ook de uit Dordt afkomstige Roger Steward, bekend van The Hot Stewards natuurlijk, doet nu een gooi naar een plekje in deze band. Bekijk hier zijn auditie!

 

JazzLab voor Nederlandse jazzmuzikanten

De organisatie van Jazz and Beyond heeft het initiatief genomen om een aantal concerten in Dordrecht te organiseren waarbij Nederlandse jazzmusici de kans krijgen om nieuwe projecten, bands en repertoire uit te proberen. Het initiatief heeft de naam JazzLab gekregen. Het gaat om uitdagende, vernieuwende en frisse jazz en aanverwante stijlen waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek. De eerste editie heeft inmiddels plaatsgevonden en er volgen er meer.

 

High School Music Competition

Bands of acts waarvan de muzikanten tussen de 12 en 19 jaar oud zijn, kunnen zich tot en met 31 oktober 2011 inschrijven voor de High School Music Competition.  Inschrijven kan voor de categorieën pop/rock, loud music en hiphop. Wie weet schopt jouw band het net zo ver als The Death Letters, die HSMC al eens wonnen. Het prijzenpakket bestaat uit studiotijd, optredens en een cd productie. Check voor meer informatie: www.highschoolmusiccompetition.nl