Bruisend Park geslaagd met Pete Philly, Ntjam Rosie en Wouter Hamel

Rotterdam Noord bruist

Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Wim Barzilay ,

Het Rotterdamse publiek komt langzaam op gang. Of het nu komt door Mysteryland de vorige dag of de onzekere weersvoorspelling vandaag is niet helemaal duidelijk. Het geringe publiek bestaat aan het begin van de middag voornamelijk nog uit ouderen.

Rotterdam Noord bruist

Het Rotterdamse publiek komt langzaam op gang. Of het nu komt door Mysteryland de vorige dag of de onzekere weersvoorspelling vandaag is niet helemaal duidelijk. Het geringe publiek bestaat aan het begin van de middag voornamelijk nog uit ouderen. Waarschijnlijk zijn zij hier voor de New Earth Group. Deze jazzrockgroep valt niet erg in de smaak bij de jongeren die er wel al zijn; de ouderen denken er anders over. De jongeren die aanwezig zijn, lopen even een rondje op het plein. Daar is namelijk wel genoeg voor hen te beleven. Van uitgestalde webshopjes tot Surinaamse eettentjes tot een workshop paaldansen; er is genoeg te doen.

De jongeren komen massaal terug naar het podium als Ruben Hein opkomt. Deze leuke man charmeert het publiek met zijn praatjes en zijn zang. Hij laat wat nummers horen van zijn album 'Loose Fit' dat in 2010 uitkwam, zoals 'Elephants'. Dit nummer is ook zijn eerste single die vorige week uitgebracht is. Het nummer valt goed in de smaak. Dat belooft wat voor zijn te komen single.

Rond vijf uur, als Pete Philly op het programma staat, raakt het Noordplein al een stuk voller. Iedereen is in verwachting van de grootse hiphopartiest die terug is van weggeweest en is benieuwd wat hij te brengen heeft. De rapper peilt bij het publiek wie Pete Philly & Perquisite kent. Heel het publiek joelt. Dan vraagt hij wie 'Open Loops' kent. Hij moet zich realiseren dat zijn bekendheid sinds zijn scheiding met Perquisite is afgenomen, want hij zegt dat hij al bang is voor het antwoord. En zoals Pete al verwacht, steekt niemand zijn hand op. Een teleurstelling, maar Pete trekt zich hier niets van aan. Hij knalt hits erin van zijn nieuwe album en uiteraard ook van zijnsamenwerking met Perquisite. Hij krijgt zo toch nog het publiek mee.

De middag wordt afgewisseld met de band Sabakoe. Nederlandse liedjes van onder andere Frans Bauer worden er op z’n Surinaams uitgeknald. Dit bandje is niet meer dan pure Surinaamse gezelligheid en dat is te zien ook. Zelfs de medewerkers achter de eettentjes kunnen hun heupen niet stilhouden.

Nelson Freitas zet de goede sfeer voort. Het publiek wordt getrakteerd op mooie choreografieën door zijn eigen dansers en heerlijke zoukmuziek. Uiteraard komen ook de bekende hits zoals 'Deeper' en 'Rebound Chick' voorbij waarbij heel het publiek op meebeweegt. Als Nelson zijn dochtertje op het podium haalt, heeft hij heel het publiek in zijn zak. Vijfenveertig minuten zijn helaas niet veel en Nelson moet plaats maken op het podium voor de volgende act.

Deze volgende act is Ntjam Rosie. Net terug van het North Sea Jazz Festival, al genomineerd voor een Edison Jazz Award en een tour gepland in Thailand. Ntjam Rosie is helemaal hot dus. En dat vindt het publiek ook. Er wordt meegedeind en gedanst op nummers als 'Morning Glow' en 'Space Of You', waarmee ze zo bekend is geworden.

De dag wordt afgesloten met Wouter Hamel. Hij speelt nummers van zijn laatste album Nobody’s tune maar ook nummers van zijn nog onbekende album, die verwacht wordt op 23 september 2011. Dit optreden belooft veel goeds voor het derde album van deze jazz- en popartiest.

Het is nog steeds droog. Mede door dit onverwacht mooie weer en de goede en enthousiaste artiesten heeft Rotterdam Noord een geweldige zondagmiddag achter de rug.