U-niq verlaat Top-Notch

Rotterdammer wil album Scheepsrecht nieuw leven inblazen

Atze de Vrieze ,

U-niq verlaat Top-Notch. Dat maakte de Rotterdamse rapper vandaag zelf bekend via Twitter. “Officiele mededeling: De documenten zijn binnen! U-niq is officieel niet langer artiest bij Top Notch. Blijf volgen voor nieuws!”, zo stelde hij.

Rotterdammer wil album Scheepsrecht nieuw leven inblazen

U-niq verlaat Top-Notch. Dat maakte de Rotterdamse rapper vandaag zelf bekend via Twitter. “Officiele mededeling: De documenten zijn binnen! U-niq is officieel niet langer artiest bij Top Notch. Blijf volgen voor nieuws!”, zo stelde hij. Hiphop blog Puna weet meer over de split: “U-Niq maakte er geen geheim van dat hij zich al enige tijd ongelukkig voelde, maar benadrukt dat het scheiden van Top Notch in goede harmonie heeft plaatsgevonden. Hij zegt niet te zullen stoppen met het maken van muziek. Zijn nadruk zal nu echter liggen in het in eigen beheer uitbrengen van zijn product en het begeleiden van ambitieuze talentvolle jongeren.”

Het vertrek volgt op de teleurstellende release van zijn album Scheepsrecht begin 2011. Het was het tweede album na Rotterdam uit 2006. Die titel was uiteraard een verwijzing naar de stad die U-niq vertegenwoordigt. Hij vormde een blok met stadgenoten als Winne en Feis. Volgens Puna is U-niq  van plan Scheepsrecht nieuw leven in te blazen. Het afscheid verloopt zonder moddergevecht, getuige een tweet aan Top-Notch labelbaas Kees de Koning: “Bedankt voor het afwikkelen in stijl! Bedankt voor het vertrouwen in mij als artiest en veel succes verder bij Universal!”