Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

10 jaar popcentrale met o.a. I Against I

Voor een echt feest moet je vrijdag in Dordt zijn! De Popcentrale bestaat namelijk tien jaar. Niemand minder dan I Against I komt de verjaardagsliedjes zingen, en je kunt zelf ook een deuntje doen op de karaoke of een lekker potje Bingo-en met Juanita La Fantastica en hippe prijzen winnen. Of natuurlijk meedoen aan de popquiz van Marcel Bizarro!

Vrijdag 18 november, Popcentrale, Gratis!

TV Buddhas + The Kidnappers

Vorig jaar mochten ze nog het Motel Mozaique festival openen (klik hier voor meer), nu kun je ze weer gaan zien en dan nog wel vergezeld door The Kidnappers uit Hamburg. De Israëlische TV Buddhas staan garant voor een energieke en rockende show. Komt dat zien dus!

Donderdag 17 november, Exit, €8,--

Buma Rotterdam Beats

Het kan je haast niet ontgaan zijn, maar voor hen die het dan toch gemist hebben: Buma Rotterdam Beats is in town. Hét urban festival met workshops, conferences, open-mix sessions en natuurlijk vette optredens. Je kunt naar WORM, Exit, Bird, Rotown en natuurlijk De Nieuwe Oogst. Mis ook de State Awards niet, die zijn al een dagje eerder op donderdag.

Donderdag 17 t/m zaterdag 19 november, Rotterdam

Half Way Station

In theater Walhalla zal Half Way Station een bijzondere avond neerzetten. Het is eindelijk tijd voor de langverwachte showcase en voor de gelegenheid is er een gastpianist, een extra drummer en ook nog een Italiaanse danseres. Bij je kaartje krijg je gratis en voor niets een cd met twee nummers van het nog te verschijnen album Moonshine.

Zaterdag 19 november, Theater Walhalla, €15,--

HeavyLight + Back at Seven

Om wat lokaal en opkomend talent op te snuiven moet je zaterdag in Zevenkamp zijn, en dan wel in de Little Cave. HeavyLight is ontstaan uit voormalige bands Revision en Young & Deperate. Ze maken stevige rock met symphonische invloeden. Back at Seven heeft zich bewezen in verschillende talenten wedstrijden en belooft een show met veel energie, emotie en onverwachte wendingen!

Zaterdag 19 november, Little Cave, Gratis!

Robert Glasper

Als je deze man niet kent moet je ervoor zorgen dat dat snel gaat gebeuren. Deze door Herbie Hancock beïnvloede pianist Robert Glasper schudt de muziekscene wakker met zowel zijn akoestische Robert Glasper Trio en zijn elektronische, door hip hop beïnvloede Robert Glasper Experiment. Dit wordt dus sowieso een bijzondere avond!

Woensdag 23 november, Bird, €21,--