Lost Bear maakt eerste editie van Hello Milky Way! tot een succes in Club Vibes

Tweede editie zal plaatsvinden op 9 december

Tekst & foto's: Cathelijne Groen ,

Rotterdam is een clubavond rijker. Elke tweede vrijdag van de maand biedt Club Vibes podium voor bands om zichzelf te presenteren met een klein beetje extra. Voor deze eerste editie heeft programmeur Jasper Willems gekozen voor Lost Bear voor de ontmaagding van Hello Milky Way.

Tweede editie zal plaatsvinden op 9 december

Rotterdam is een clubavond rijker. Elke tweede vrijdag van de maand biedt Club Vibes podium voor bands om zichzelf te presenteren met een klein beetje extra. Dit kan in allerlei vormen worden gegoten, bijvoorbeeld door middel van film, dans, literatuur, poëzie of andere creatieve ideeën. Voor deze eerste editie heeft programmeur Jasper Willems gekozen voor Lost Bear voor de ontmaagding van Hello Milky Way!.

Bas van Duren aka Kidnap The DJ draait alvast lekkere plaatjes terwijl, terwijl Club Vibes langzaam vol loopt. De bezoekers, genietend van een drankje, bekijken alle dierenplaten in de zaal. Lost Bear heeft door de hele zaal grote borden met dierenfiguren neergezet. Voordat Lost Bear gaat beginnen krijgen we een kort voorprogramma te zien. Om het publiek op te zwepen brengt de band S As In Assassins, voor deze gelegenheid als DiscoBimboBingoShow, enkele lollige korte covers. Het lijkt een allesbehalve serieuze band. Ze lachen om hun eigen covers en dat werkt gelukkig aanstekelijk voor het publiek. Vlug neemt Lost Bear het over. Een flinke band van maar liefst zes personen, die hier en daar uitschiet naar zeven á acht man. Achterin zitten de twee drummers. Waarom de band dacht twee drummers nodig te hebben is niet geheel duidelijk, de toegevoegde waarde ervan ontbreekt. Het is interessanter om één drummer het hele werk zelf te zien doen dan twee drummers het halve werk. De rest van de band staat voor de drummers op een Perzisch tapijt met twee grote schemerlampen. De aankleding is in ieder geval goed.

Het Utrechtse Lost Bear is ontstaan uit een groep vrienden die elkaar kennen uit andere bands. Samen zijn ze Lost Bear begonnen met een grote liefde voor ‘90s indierock. Live is de band ontspannen, tegen het nonchalante aan. Eerder dit jaar brachten ze hun debuutalbum 'Limshasa' uit en vanavond krijgen we de live-versies voorgeschoteld. Alternatieve noiserock en melancholie voeren de boventoon. Regelmatig komt een trompetist het gezelschap versterken en zanger Casper weet ook wel weg met de mondharmonica.

Na een paar nummers wordt een gedichtje over Sparta van Jules Deelder voorgedragen door Andreas Rijsdijk. Een paar regels en dan mag de band weer verder. De bandleden lopen overal, er heerst een rommelige maar ongedwongen sfeer. Het publiek kan het allemaal goed waarderen en lijkt zeer tevreden met deze nieuwe maandelijkse Hello Milky Way! concertreeks. Nogmaals komt er een Jules Deelder gedichtje voorbij en Jornt Jan Bras speelt op enorm gepassioneerde wijze een koebel. Jazeker, het kan allemaal! Tot slot verlaten beide drummers hun kleine hoekje en lopen het publiek door met tamboerijnen en zanger Casper trommelt op zijn blote buik. Ook de andere bandleden rammen nog wat pretentieus op hun instrumenten. De band oogt verre van serieus, maar heeft veel plezier in het optreden.

Voor een eerste editie is er opvallend veel publiek. Enthousiast publiek dat ook nadien nog even blijft hangen om een plaatje te kopen, een dansje te doen en een praatje te maken met de band. Gezelligheid en informaliteit zijn hier de kerneigenschappen. Wil je dat ook een keer meemaken? De volgende editie van Hello Milky Way! vindt plaats op vrijdag 9 december, dan met The Surs op het programma.