Band Boost 2012: Moscow Express

"Wij hebben reeds de wereld veroverd, alleen de wereld zelve weet het nog niet"

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17 december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor.

"Wij hebben reeds de wereld veroverd, alleen de wereld zelve weet het nog niet"

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor. De eerste band is Moscow Express

Wie zijn jullie en waar kennen we jullie van?

Wij zijn een muzikaal quartet dat zijn geluk wilde beproeven in het land van Wodka, Kozakken en Matroesjka's. Wat wij vieren dachten te vinden aldaar (seks, drank en Rock 'n' Roll) was echter iets anders dan dat we kregen: een spannende reis vol avonturen, vrijheidsberoving, een fabuleuze ontsnapping en genoeg verhalen om een debuutplaat van te maken.
De band bestaat uit vier muzikale kameraden:
Guido - drummer/ zanger (bekend van Mucho Maestro)
Sander - producer/ gitarist / zang (bekend van Mark Lotterman en Happy Avenue)
Renee - bassiste / zangeres (bekend van het Conservatorium)
Mike - zanger/ gitaar (bekend van HooFTPijN en Mucho Maestro)
Dus dat he.

Omschrijf je muziek voor iemand die jullie nog nooit gehoord heeft:

Moscow Express gelijkt nog het meest op een Tom Waits, een Primus dan wel een Stuurbaard Bakkebaard - met name laatst genoemde is erg bekend in Rusland. We vertellen over alles wat het daglicht eigenlijk niet verdragen kan. Zo verhalen we over moordenaars, verkrachters en andere schavuiten die het aanleggen met jonge kinderen, vingers sparen en de rommel niet opruimen nadat ze hun slachtoffers hebben uitgehold. Toch weten we zowel jong als oud te boeien ende te vermaken.

Waarom gaan jullie de Band Boost winnen?

Er zijn nog maar weinig bands die een conceptplaat in elkaar draaien en al helemaal niet een conceptplaat die zo doordacht, divers en eigenwijs is als die van Moscow Express. Een plaat met een kop en een staart en een verhaal om de al dan niet afgehakte vingers bij af te likken

Hoe gaan jullie de wereld veroveren?

Wij hebben reeds de wereld veroverd, alleen de wereld zelve weet het nog niet. Het is slechts en kwestie van mensen wakker schudden en hen wijzen op dat wat er aan het afspelen ende gebeuren is onder hunnen neus. 

Komende shows/plannen:

In ieder geval:

24 december - Skek te Amsterdam
17 januari - Cafe het Paard te 's-Gravenhage