Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Vrijheid moet gevierd worden! Het Bevrijdingsfestival is dan ook dit jaar weer in Rotterdam te vinden. Aan de Parklaan, vlakbij het park bij de Euromast is er voor ieder wat wils. Op het gebied van muziek kun je, naast de vele acts uit alle windstreken van het land, ook genieten van lokale artiesten als Hausmagger, Roufaida & Pluck en Maurice Bleeker.

Donderdag 5 mei vanaf 11.00 uur, Parklaan, gratis 

 

Marty Friedman World Tour

Als je weer eens iets anders wilt doen dan de bevrijdingsfestivals is er in Bibelot een mooi B-plan: de voormalig leadgitarist van Megadeth, Marty Friedman, doet dit podium aan in zijn wereld tour. Tegenwoordig woont hij in Japan en zijn laatste album Tokyo Jukebox bevat beewrkingen van de Japanse muziekstroming J-pop, louter instrumenteel. Bijzonder, dus!

Donderdag 5 mei, Bibelot, € 17,--

 

30 jaar Baroeg

Het ruigste podium van Rotterdam, Baroeg, bestaat dit jaar 30 jaar. Dat wordt dit weekend groots gevierd met verschillende bands die inmiddels hun sporen in de rockscene hebben verdiend. Het feest begint al ’s middags en gaat door tot in de kleine uurtjes. Op het podium staan onder andere Face Tomorrow, The Accelerators, 3 Speed Automatic, Sahg en Dead Elvis & His One Man Grave. Zo wil iedereen wel 30 worden!

Zaterdag 7 mei vanaf 14.00 uur, Baroeg, € 2,-- (inclusief 1 consumptie)

 

Club 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden

Rotown is zondag the place to be, want dan vindt er weer een editie van club 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden plaats. Deze avond staat voornamelijk in het teken van de albumpresentatie van S as in Assasins. Deze band uit Rotterdam en Dordrecht maakt vooruitstrevende, melodieuze gitaarmuziek. Als gast staat Lost Bear op het programma. Beide bands zijn stiekem al supergroepen met leden van The Death Letters en I Am Oak in de gelederen.

Zondag 8 mei, Rotown, gratis