Baroeg is 30 jaar, dat moet gevierd worden

Gevarieerd programma op zonnig verjaardagsfeestje

Tekst: Kim Raven Foto's: Mariëlle Janssen ,

Een zonnige zaterdag zorgde voor een goede sfeer op het 30-jarige verjaardagsfeest van Baroeg. Goede gevarieerde muziek en publiek, een warme zaal en genoeg drinken voor iedereen.

Gevarieerd programma op zonnig verjaardagsfeestje

Een zonnige zaterdag zorgde voor een goede sfeer op het 30-jarige verjaardagsfeest van Baroeg. Goede gevarieerde muziek en publiek, een warme zaal en genoeg drinken voor iedereen.

De dag begint al om drie uur met de eerste band 3Speed Automatic, er is nog niet zoveel publiek voor deze psychedelische band, maar daar komt verandering in, zodra het richting vier uur gaat. Dan is het namelijk tijd voor een emorock show van Face Tomorrow. Na de show van deze Rotterdammers komt de vervelende mededeling dat Sunnpimp niet kan komen optreden. Iets met een gekneusde vinger doordat-ie tussen de deur van het busje kwam, dat ze aan het inladen waren. Daardoor is er ruim een uur geen band.

Gelukkig schijnt de zon en staan er een hoop tafels voor Baroeg. Iedereen staat en zit heerlijk met zijn drankje te chillen. Het publiek is gevarieerd, maar toch wel over het algemeen in het zwart gekleed. De sfeer is goed, er staan allemaal bakjes met chips en nootjes op tafel en je kan binnen ook gratis een gebakje pakken of een cracker met iets lekkers smeren. Het lijkt zowaar op een festival.

Om half zeven is het tijd voor de punkrock van Accelerators. De zaal is behoorlijk leeg, terwijl het muzikaal toch prima in orde is. De dertig man in de zaal maken er wel een feestje van met een pit. Voor de rest is iedereen eten halen, of is de zon buiten gewoon aantrekkelijker. Bij Dead Elvis And His One Men Grave staan er al iets meer mensen. Er zit één man op het podium, met een skelet masker op en Elvis kledij aan. Het ziet er nogal absurd uit, en het optreden is dat ook.

Na een dode Elvis is het tijd voor de publiekstrekker. De hele zaal stroomt vol voor de Noorse doom/stoner/hardrock band Sahg. De heren spelen strak en zijn goed op elkaar ingespeeld. Je moet wel een beetje van de pieperige stem van zanger Olav Iversen houden. Het nieuwe album is net uit en wordt door Engelse, Duitse en Noorse media goed ontvangen. Vooraan wordt er zelfs synchroon geheadbangt en er is zeker in het begin een goede pit. Naarmate het optreden vordert, klinken veel gitaarrifs als teveel van hetzelfde, en wordt het voor de bezoekers te warm om nog echt uit hun dak te gaan. Toch is dit een goede afsluiter van het 'bandgedeelte'.

Na tienen is het namelijk tijd voor het 'dancegedeelte'. Er komen een hoop nieuwe bezoekers binnen, die alleen voor dit gedeelte komen. Dus het publiek is nog diverser geworden. De coverband Easy Cure uit Italië start de avond in The Cure sferen. Vooral de jongere bezoekers kijken ietwat vreemd op, maar de rest van de bezoekers kunnen het zeker waarderen. Daarna nemen de dj's het over en gaat het verjaardagsfeest nog door tot in de late uurtjes met '80's & more'. Zo wil iedereen 30 worden!