Ólöf Arnalds geeft afwisselende show met mooie liedjes

Uitverkochte De Unie krijgt een bijzonder optreden

Tekst: Jasper van Dorp Foto's: Amber Zwartbol ,

Een uitverkochte show in De Unie in Rotterdam van de IJslandse singer/songwriter Ólöf Arnalds vermaakt publiek met humor tussen en tijdens de nummers.

Uitverkochte De Unie krijgt een bijzonder optreden

De IJslandse singer/songwriter Ólöf Arnalds was tot voor kort in Nederland nog niet zo bekend, maar daar is snel verandering in aan het komen dankzij haar tweede, bejubelde album Innundir Skinni. Hierop is onder andere een duet met Björk te vinden ('Surrender'), maar ook zonder de hulp van deze internationale ster was haar muziek ongetwijfeld boven komen drijven. Het is dan ook niet voor niets dat haar optreden in De Unie in Rotterdam stijf uitverkocht is.

Wie haar een paar jaar geleden nog zag optreden herkent haar bijna niet meer terug. Van het schuchtere meisje is weinig meer over; ze komt nu veel meer zelfverzekerd over en weet het publiek prima te vermaken met humor tussen - en zelfs tijdens - de nummers. Bovendien werkt ze niet met een setlist, waardoor het optreden in de sfeervolle zaal een gezellige, ongedwongen sfeer krijgt. Gelukkig straalt ze ook nog steeds een bepaalde naïviteit uit die doorklinkt in haar songs. Afwisselend in het Engels en het IJslands zingt ze prachtige liedjes die doen denken aan onder andere Joanna Newsom. Daarbij begeleidt ze zichzelf op gitaar en ukelele, maar ook het publiek wordt een paar keer vriendelijk gevraagd om actief mee te doen, waarop enthousiast wordt gereageerd.

Met zulke mooie liedjes kan het eigenlijk nooit saai worden, maar Ólöf doet er daarnaast alles aan om het afwisselend te houden. Spontaan last ze halverwege de set een pauze in, inclusief live pauzemuziekje, waarin het publiek even rustig een drankje kan halen, met elkaar kan praten of naar het toilet kan. Ook waagt ze zich nog aan Bruce Springsteen's 'I'm on Fire' en slaagt er prima in om dit nummer naar zich toe te trekken. Een bijzonder optreden van een bijzondere artiest!