Face Tomorrow rockt uitverkocht Rotown

'Bedankt dat jullie er waren en dat jullie zijn blijven staan'

Tekst: Kim Raven Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Face Tomorrow speelt zaterdag een uitverkochte releaseshow in Rotown. Het nieuwe selftitled album is met lovende recensies ontvangen door de muziekpers. Ook live rockt deze Rotterdamse band gewoon door.

'Bedankt dat jullie er waren en dat jullie zijn blijven staan'

Face Tomorrow speelt zaterdag een uitverkochte releaseshow in Rotown. Het nieuwe selftitled album is met lovende recensies ontvangen door de muziekpers, onze recensie lees je hier. Ook live rockt deze Rotterdamse band gewoon door.

In een uur durende show geeft Face Tomorrow zich helemaal over aan de nieuwe plaat. Het publiek zingt niet zoveel mee als bij andere shows. Zanger Jelle Schrooten: "Het is voor jullie allemaal erg nieuw, voor ons ook eigenlijk. Maar we doen ook nog wat oudjes straks." De oude nummers die voorbij komen zijn 'Static Eyes' en 'The Stranger' van In The Dark en 'Sign Up' van Closer You Get. Voor de rest komen zo goed als alle nummers van het nieuwe album voorbij, alleen 'Dead End' en 'Guardian' ontbreken op de setlist. De eerste is een instrumentale song en de tweede duurt op de cd ruim vijf minuten, geen echte live nummers dus.

De show zit strak in elkaar. De nieuwe gitarist Ralf Mastwijk past goed bij de rest en zingt zelfs mee met veel nummers. Hierdoor is hij niet alleen maar een vervanger, maar ook echt een toevoeging voor de band. Zeker bij nummers als de nieuwe single 'The Fix', waarin zowel hij als gitarist Aart Steekelenburg meezingen.

In de rockende songs zoals 'All The Way' laat de band horen dat zij alles wat ze op cd doen ook live zeer goed kunnen. Ook Jelle zijn zang is clean en melodieus. Een rustpunt in de set is 'Snakes & Ladders'. Eloi en Casper van Kensington zingen op de plaat mee en kwamen nu ook voor dit nummer het podium op. Alleen een akkoestische gitaar van Tijs Hop maakt dit een prachtig aansteker-in-de-lucht-moment.

Tussen de nummers wordt weinig gepraat, Face Tomorrow is meer van het spelen. Tot er even een heel kort praatje van Aart komt, om tweetal mensen te bedanken, ook dat moet gebeuren op een releaseparty. Als het laatste nummer aangekondigd wordt, geeft Jelle aan dat ze wellicht nog even terug kunnen komen. Wat ze natuurlijk ook doen, want wat is een concert zonder toegift. De Face Tomorrow liefhebber heeft oude nummers als 'My World Within' en 'Live The Dream' gemist, maar deze passen prima binnen de set van het nieuwe album en zullen in de komende tour vast gespeeld worden.

De toegift bestaat maar uit twee nummers, 'On My Own' van In The Dark en de afsluiter 'Move On'. In eerste instantie lijkt dit een te rustig nummer om de rockende set me te eindigen, maar schijn bedriegt. Het vlammende einde van 'Move On' is het ideale einde van deze releaseshow.