Zwart Licht laat de zon schijnen op Wantijpop

XL! Bam!

Tekst: Marin van Campen Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Wat, weertechnisch, een trieste aftrap van Wantijpop 2011 leek te worden, veranderde binnen no time in één van de sterkste festivalopeners van de laatste jaren. Verantwoordelijk: Zwart Licht XL.

XL! Bam!

Wie/wat/waar:

Zwart Licht XL op het hoofdpodium op Wantijpop.

Muziek:

Nederlandse hiphoppers die het allemaal groots aanpakken.

Goed:

Al bij de eerste tonen weet festivalopener Zwart Licht XL het publiek al uit hun schuilplaatsen naar voren te lokken. Het publiek had die beschutting opgezocht vanwege de fikse regenbui die vlak voor het eerste optreden losbarstte. Rappers Akwasi en Leeroy en producer Hayzee hadden The Experience weer meegenomen als begeleidingsband en dat is een grote toegevoegde waarde. De hiphopformatie van het TopNotch-label zet een strakke show neer waar zelfs de zon nieuwsgierig van werd en om het hoekje kwam kijken!

Minder:

De zangeressen die ook deel uitmaken van het XL-gezelschap van deze Amsterdammers zijn er niet bij dit keer. Als je dit niet had geweten, had je ze echter ook niet gemist.

Conclusie:

Zwart Licht XL onderscheidt zich van hun collega’s door een volledige liveband aan hun optredens toe te voegen. Een aanvulling die resulteert in een enorm hiphopfeest dat het Wantijpark op en neer laat gaan.

Cijfer:
9,5