Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Music Republic

Een vernieuwd festival in Rotterdam. Internationale en nationale toppers op het gebied van techno, (latin)house, deephouse, techhouse, hiphop en dubstep zijn allemaal sterk vertegenwoordigd. In een stad als Rotterdam met enorm uiteenlopende bevolkingsgroepen is er nu een festival waar iedereen zich thuis kan voelen! We zijn als 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden natuurlijk aanwezig!

Zaterdag 18 juni, Sidelingepark, Rotterdam, 13.00 - 23.00, vanaf 27,50 euro

Urban Explorers

De zesde editie van het driedaagse Urban Explorers festival is weer in zicht. Van 17 t/m 19 juni brengt het festival een multidisciplinair en grensverleggend programma naar Dordrecht. Naast optredens en performances op verschillende podia (o.a. Bibelot, Popcentrale, CBK en Energiehuis), nemen kunstenaars het publiek mee op expedities door het historische stadscentrum.

Vrijdag 17 juni t/m zondag 19 juni, door heel Dordrecht, ticketverkoop zie: http://www.urbanexplorersfestival.nl

Treefight for Sunlight

Rotown en Metropolis organiseren de komende periode een aantal speciale clubavonden. Vanzelfsprekend met de nieuwste geluiden en actuele ontwikkelingen binnen de popmuziek, waarbij de avonden ook nog eens geheel gratis toegankelijk zijn. In opmaat naar het festival trappen we de serie af met het Deense Treefight For Sunlight. In tegenstelling tot veel van hun Scandinavische collega’s klinken deze vier jeugdvrienden uit Kopenhagen verre van onderkoeld of sprookjesachtig. Hoe klinkt het wel? Volgens Rotown klinkt het als: MGMT, Animal Collective, The Coral. Ook benieuwd?

Zondag 19 juni, Rotown, 21.00, gratis